Het weer DEZE WEEK
Vooral later deze week kans op veel wind

ALMERE - Zelden maakten we zo’n monotone winter mee en als we de windroos bekijken van de afgelopen maanden zien we de wind op vrijwel alle dagen zuidwest aanwijzen. In wezen is dat een heel normaal windbeeld en dat onderstreept nog maar eens dat de Hollandse winters heel vaak zo saai verlopen.
De vrij koude en sneeuwrijke winters van de afgelopen jaren leken een doorbreking van het aloude zachte patroon te geven, maar dat is met deze non-winter op het pleit dus absoluut niet het geval.
De luchtdruksystemen liggen al sinds december min of meer muurvast en dat verklaart ook de intens koude winter aan de andere kant van de Atlantiek in de VS van Amerika. Is het in het ene gebied ronduit zacht, dan wordt dat bijna altijd gecompenseerd door kou elders in de wereld.
Voor de komende twee weken staan er geen winterperikelen op het programma voor ons, ofschoon het vooral de laatste week van deze sprokkelmaand wel wat frisser kan worden. De actiefste depressies worden dan geleidelijk aan de ketting gelegd. Iets meer invloed van een hogedrukgebied is te verwachten en dat stabiliseert de atmosfeer richting de maandwisseling enigszins.
Noord-Europa gaat flink afkoelen de komende twee weken en een portie poolkou zal afzakken tot het zuiden van Scandinavië. Vaak zagen we dat het begin maart erg koud kon worden na een zachte winter, maar of dat nu ook weer het geval zal zijn is op dit moment absoluut nog niet te zeggen.
Voorlopig is het waai- en regenweer troef met vooral rond donderdag en mogelijk zaterdag kans op waaiweerachtige condities in Almere. Zaterdag kan het mogelijk tot 10 graden worden als een vleug subtropische lucht even doorbreekt tot in de Benelux.
Meer weerinfo eventueel via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 4, max. 8, wind zzw. 5, neerslag 70% en zon 15%
Donderdag min. 6, max. 8, wind zw. 4-7, neerslag 85% en zon 35%
Vrijdag min. 4, max. 9, wind zw. 5-6, neerslag 85% en zon 15%
Zaterdag min. 8, max. 9, wind zw. 5-7, neerslag 90% en zon 20%
Zondag min. 5, max. 9, wind w. 4, neerslag 65% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 10 februari 2014 - 12:17

Gerelateerd

Delen