Het weer DEZE WEEK
Vooral donderdag en vrijdag regen

ALMERE - De weerkundige winter, nou ja surrogaatwinter, is bijna voorbij en als de weerkundigen op 1 maart de balans opmaken rolt er een cijfermatig heel bijzonder seizoen uit. Slechts een enkele winter was nog net iets milder, die van 2007, maar deze winter is het meest vorstarm geweest ooit.
Ook het gebrek aan sneeuw was opzienbarend en stond in schril contrast met de juist zeer sneeuwrijke winterseizoenen van de afgelopen jaren. Sommigen zagen geen enkele sneeuwvlok.
De koudste maand van de afgelopen dertig jaar was de bijna legendarische februari in 1986 toen er op de 26e een Elfstedentocht werd gereden. De huidige sprokkelmaand is zo’n 10 (!) graden zachter.
Het lenteachtige weer van maandag met topmaxima van afgerond 15 graden, heeft plaatsgemaakt voor een iets bewolkter en minder zacht weerbeeld. De middagtemperaturen komen weliswaar nog steeds uit rond een graad of tien, maar het lentegevoel is wel iets minder uitbundig. Vooral later op donderdag en richting vrijdag kan het wat langer regenen in Almere en omgeving.
Op de lange termijn oogt het wat droger voor de Benelux. De depressies worden wat minder diep en uitlopers van het Azorenhoog bereiken ons wat makkelijker. De kans op wat meer stabiele en dus droge momenten lijkt toe te nemen. Voor de dagtemperaturen maakt de iets gewijzigde situatie niet veel uit. De nachten evenwel kunnen soms wat kouder gaan uitpakken met een nachtvorstkans, vooral in de buitengebieden van de stad.
Nog steeds gaan we een keer een flink koudere periode krijgen straks. Of die nu rond 10 maart aanvangt of half april? Het komt er zeker aan. Sneeuwvlokken zien we ook nog wel dwarrelen.
Meer weerinfo eventueel via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 5, max. 10, wind zzw. 4, neerslag 25% en zon 35%
Donderdag min. 2, max. 9, wind zzw. 4, neerslag 65% en zon 20%
Vrijdag min. 6, max. 10, wind z. 4, neerslag 80% en zon 30%
Zaterdag min. 4, max. 10, wind zzo. 4, neerslag 25% en zon 40%
Zondag min. 4, max. 10, wind var. 3-4, neerslag 20% en zon 40%
Artikel geplaatst op: 24 februari 2014 - 12:11

Gerelateerd

Delen