Het weer DEZE WEEK
Weerkundige lente begint met redelijk voorjaarsweer

ALMERE - De weerkundige lente is op 1 maart begonnen en levert best aardig voorjaarsweer op de komende dagen met temperaturen die tot in de dubbele cijfers geraken. De zeer zachte instroom van maritiem subtropische lucht vanuit Spanje en Frankrijk lijkt er niet in te zitten. Die ontwikkeling zat het afgelopen weekend nog in de kaarten. Indien dat scenario doorgang zou vinden zou het kwik tot wel 18 graden kunnen oplopen in Almere. Met wat geluk halen we de 14 of 15 graden aan het einde van de week.
Aan de voorzijde van depressies die richting Schotland en IJsland koersen ontwikkelt zich een gebied met hoge druk via Nederland naar het noordoosten. Dit gegeven zorgt voor dat best aardige weer tijdens het tweede deel van de week waarbij de zon het meestal goed doet en er niet te veel wind is.
De nachten blijven nog aan de koude kant tijdens heldere momenten gedurende de kleine uurtjes.
De kans op wat nachtvorst in de buitengebieden van de stad vooral is aanwezig en mogelijk moeten sommigen de autoruiten een keer ontdoen van wat ijs als ze vroeg op pad gaan.
De dagelijkse gang in temperatuur is dus betrekkelijk groot de komende paar dagen.
Het weekend lijkt toch weer wat storingsgevoeliger te worden met waarschijnlijk wat meer depressie-inbreng. In de loop van het weekend kan de regenkans dan ook wat toenemen vanuit het westen.
Het verdere weersverloop richting half maart laat geen echte bijzonderheden zien in de vorm van ijskoude noorders met hagel- en sneeuwbuien. Voluit lentesferen zijn evenmin te verwachten.

Woensdag min. 2, max. 10, wind w. 3, neerslag 10% en zon 65%
Donderdag min. 1, max. 11, wind z. 3, neerslag 10% en zon 75%
Vrijdag min. 3, max. 13, wind z. 3-4, neerslag 10% en zon 80%
Zaterdag min. 5, max. 10/14, wind zzw. 3-4, neerslag 30% en zon 60%
Zondag min. 6, max. 9/12 wind zw. 4, neerslag 45% en zon 50%
Artikel geplaatst op: 03 maart 2014 - 12:54

Gerelateerd

Delen