Het weer DEZE WEEK
De rest van de week ook nog prima

ALMERE - Het formidabele weer van het afgelopen weekend kreeg een prima vervolg de afgelopen dagen en ook de rest van deze week verloopt zonder meer goed qua weerbeeld. Een stevig hogedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië zwaait voorlopig de scepter en omheen dit hoog wordt met een bestendige noordooster relatief milde lucht meegenomen naar Nederland.
De lucht is flink droog zodat er veel ruimte is voor volop zonnig weer in Almere. De zon maakt zo’n tien uren per dag op woensdag en donderdag. Maximaal wordt het dagelijks zo’n 14-16 graden.
De nachten evenwel blijven flink koud met nog steeds een nachtvorstkans in de buitengebieden van de stad. Op gewone hoogte kan de temperatuur trouwens nog dalen tot iets boven het vriespunt.
Tijdens het komende weekend verandert er wat in het weer en het wordt vooral storingsgevoeliger.
Een depressie die uitzakt tot over het zuiden van Noorwegen in combinatie met een opkomend hoog bij het noordwesten van Frankrijk, doet de wind omgaan naar zuidwest of west. Tevens bereikt een uitloper van een frontaal weersysteem ons en deze kan wat regen gaan geven op de zaterdag.
De zondag zou dan weer droger moeten gaan verlopen. Doordat de wind aanlandig gaat worden komen de temperaturen ook op een minder hoog niveau uit. Deze ontwikkeling geldt ook voor de komende week. Het zal dan vaak licht wisselvallig zijn met temperaturen rond de 10 graden.
De kans op een koele en tamelijk wisselvallige tweede maandhelft van maart is tamelijk groot, maar met het grandioze weer van de afgelopen tijd nog in gedachten is dat wel te pruimen denk ik.
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 5, max. 15, wind no. 4, neerslag 0% en zon 90%
Donderdag min. 2, max. 16, wind ono. 3-4, neerslag 0% en zon 95%
Vrijdag min. 3, max. 14, wind var. 3-4, neerslag 10% en zon 60%
Zaterdag min. 8, max. 11, wind wzw. 4, neerslag 60% en zon 45%
Zondag min. 6, max. 12, wind w. 3-4, neerslag 30% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 10 maart 2014 - 12:33

Gerelateerd

Delen