Het weer DEZE WEEK
Donderdag even zacht en vrijdag regen

ALMERE - De maand maart doet het eigenlijk heel redelijk of zelfs goed tot nu toe. De gemiddelde temperatuur ligt zo’n 2 graden boven de norm en het is opvallend droog geweest. In Almere en omgeving is nog geen 5 millimeter water naar beneden gekomen en sommige plaatsen in het land hebben amper een millimeter regen te pakken. In het droge weerbeeld komt wel verandering vanaf het einde van de week.
De dinsdag gaf al even wat lichte regen, maar op woensdag is het meest droog met enkele zonnige perioden. Vooral op donderdag kan het kwik in luchtaanvoer vanuit Frankrijk en Spanje even oplopen naar een graad of 17. Wel waait het nogal stevig door zodat het niet bijzonder aangenaam aanvoelt.
Op de nadering van een storing trekt de wind aan en op vrijdag kan er enige tijd regen vallen.
Vervolgens komen er in het weekend weer opklaringen en de kans op een enkele bui blijft dan bestaan in Zuidwest-Flevoland. Steeds waait er die matige tot vrij krachtige wind (zuidwest/west).
De trend blijft ook na het aankomende weekend licht wisselvallig met soms een periode met regen of enkele buien naast royale droge momenten. In het temperatuurbeeld verandert weinig, maar het zal eerder wat aan de koelere kant blijven dan dat het te zacht wordt.
Het feit dat Noord-Amerika (koudste winter van de eeuw aldaar in diverse staten) zich weer opmaakt voor de zoveelste kou-uitval vanuit het Poolgebied, is niet heel gunstig voor ons weer. Doordat de kou uitstroomt tot over de Atlantische Oceaan worden daar depressies gevormd die dan vervolgens richting Noordwest-Europa koersen. Eigenlijk het beeld dus dat we al vanaf december 2013 zien.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 8, max. 14, wind w. 3-4, neerslag 45% en zon 70%
Donderdag min. 7, max. 17, wind zw. 4-5, neerslag 20% en zon 85%
Vrijdag min. 10, max. 11, wind zw. 5, neerslag 95% en zon 20%
Zaterdag min. 5, max. 10, wind zw. 4, neerslag 40% en zon 60%
Zondag min. 4, max. 10, wind zw. 4, neerslag 40% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 17 maart 2014 - 12:28

Gerelateerd

Delen