Het weer DEZE WEEK
Kwik piekt mogelijk op 20 graden

ALMERE – Het weer in de maand maart kenmerkt zich vaak door enorme tegenstellingen in weerbeeld en temperatuur. Daarom wordt maart (april trouwens ook) een echte overgangsmaand genoemd.
Nog kort geleden steeg de temperatuur tot 23 graden in Brabant, terwijl de nacht naar afgelopen dinsdag dik matige vorst opleverde in een deel van Nederland. Vlak boven de grond daalde het kwik soms tot -7 graden. Komende zondag en maandag zitten we mogelijk weer met royaal 20 graden.
Momenteel ontwikkelt zich een flink hogedrukgebied boven het noorden van Europa en het accent ligt vooral boven Scandinavië de komende dagen. Er is nog een addertje onder het gras in de vorm van een vlak en stroperig lagedrukgebied, dat voorlopig even bivakkeert in de omgeving van ons land.
Deze niet al te actieve cycloon geeft op de woensdag nog wat regen en ook op donderdag en vrijdag blijft het waarschijnlijk niet volkomen droog in Almere. De wind uit noordoost tot oost is meest matig.
Wanneer in de loop van het weekend de luchtdruk daalt ten zuidwesten van de Benelux neigt de stroming iets bij te draaien naar oost en wordt warmere lucht meegenomen naar onze contreien.
In dat geval kan het kwik daadwerkelijk gaan doorlopen richting de 20 graden en is het ideaal weer.
Blijft die wind toch meer in de noordoosthoek hangen bestaat de kans dat de warmte ons net niet bereikt en in dat geval komen we niet veel verder dan 13 tot 15 graden met de middagtemperatuur.
Dit voorbehoud moet even gemaakt worden deze keer. Het weerbeeld overigens zal doorgaans prima zijn. Het blijft droog met regelmatig zon en de wind houdt zich tamelijk koest.
Begin april wordt het killer en wisselvallig. Meer weerinformatie is er via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 2, max. 8, wind no. 3-4, neerslag 50% en zon 30%
Donderdag min. 1, max. 14, wind no. 3-4, neerslag 35% en zon 85%
Vrijdag min. 4, max. 14, wind no. 4, neerslag 35% en zon 75%
Zaterdag min. 6, max. 15, wind no. 4, neerslag 30% en zon 80%
Zondag min. 6, max. 14-20, wind o. 3-4, neerslag 20% en zon 90%
Artikel geplaatst op: 24 maart 2014 - 12:31

Gerelateerd

Delen