Het weer DEZE WEEK
Toptemperatuur houdt aan

ALMERE – Groter kan het contrast bijna niet zijn in de maand maart en dan gaat het met name om de uitersten in weerbeeld en vooral temperatuurverdeling tussen maart 2013 en maart 2014.
Vorig jaar hadden we een volkomen wintermaand te pakken met diepvriesminima tot -15 graden aan toe, zeer regelmatig sneeuwval en ijs op de sloten, terwijl de maand nu grossiert in voorzomers weer.
Die thermische escapades hebben we te danken aan een nogal zuidelijke stroming op grote hoogte die bijzonder warme lucht meeneemt vanuit het zuiden van Europa. Aan de grond waait de wind voorlopig nog uit oost tot zuidoost en is meest zwak tot matig richting tot weekend.
Echt overtuigend zonnig zal het niet de hele tijd zijn, want wolkenpartijen voornamelijk op grote hoogte schermen de zon net als de afgelopen dagen soms min of meer af. Bovendien is de aangevoerde lucht nogal vervuild met het zogenaamde fijnstof en ook al pollen. Voor mensen met klachten van de luchtwegen niet het meest gerieflijke weertype dus. Deze categorie wacht totdat er weer eens een bolle en schone zuidwestenwind komt opzetten met frisse luchtaanvoer vanaf de zeekant.
Topmaxima blijven ook op donderdag en vrijdag haalbaar voor Almere en omgeving. De kans op zo’n 22 graden is aanwezig en op een beschut terras voelt het dan aan als 25 of 26 graden. Zomer dus!
Aan het einde van de week wordt het wat storingsgevoeliger en neemt de kans op een bui of wat regen toe, zonder dat er veel valt overigens. Vanwege meer wolken komt de temperatuur minder hoog uit, maar nog steeds kan het meer dan 15 graden worden de eerste aprildagen terwijl 14 graden normaal is voor deze tijd van het jaar.
Meer weerinformatie: www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 8, max. 22, wind o. 3, neerslag 10% en zon 85%
Donderdag min. 10, max. 22, wind o. 3, neerslag 10% en zon 85%
Vrijdag min. 10, max. 19, wind ozo. 3, neerslag 35% en zon 65%
Zaterdag min. 10, max. 17, wind zzw. 3-4, neerslag 45% en zon 60%
Zondag min. 10, max. 16, wind zw. 3-4, neerslag 70% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 31 maart 2014 - 13:01

Gerelateerd

Delen