Het weer DEZE WEEK
Licht wisselvallige trend houdt aan

ALMERE - Nadat de relatieve warmte afgelopen maandagavond werd verdreven door regen- en onweersbuien kwamen we dinsdag in een veel koelere luchtsoort terecht (het was het letterlijk een jas koeler).
De zuidelijke stromingen hebben voorlopig plaatsgemaakt voor een meer westelijk georiënteerde circulatie die in ieder geval tot en met het aanstaande weekend zal aanhouden. Ook na het weekend is geen grote weersverandering te verwachten. Veel zuidelijke warmte ligt niet op de loer en van een flinke instroom van ijskoude poollucht lijkt evenmin sprake te zijn tot pakweg 18-20 april. Beide opties zijn in theorie mogelijk, want april blijft een uitgesproken overgangsmaand waarin het nog tot bijna -10 graden kan worden (1986), terwijl ook de 30 graden nipt gehaald kan worden zoals in topmaand 2007.
Woensdag is een typische aprildag met een doorstroomd weerbeeld inclusief zonnige perioden en ook de donderdag levert aardig weer op in Almere en omgeving. Daarna wordt het storingsgevoeliger.
Telkens geeft een uitloper van een hogedrukgebied bij Engeland met uitstraling richting de Benelux redelijk weer bij ons, maar vlak benoorden die hogedrukas bevindt zich de onstabielere westcirculatie.
Restanten van oceaanfronten (inclusief wat regen) kunnen net tot ons doordringen aan het eind van de week en in het weekend. In de periode vrijdag tot en met zondag houden we het dan ook niet geheel droog. Af en toe is wat regen mogelijk en bij een matige zuidwester is het geen topweer.
Zoals al gezegd blijft dit zo’n beetje de trend richting half april en nu al is min of meer duidelijk dat de grasmaand van 2014 niet bepaald een maand van atmosferische uitersten belooft te worden.
Meer weerinformatie: www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 6, max. 13, wind w. 4, neerslag 20% en zon 85%
Donderdag min. 7, max. 15, wind wzw. 3-4, neerslag 20% en zon 40%
Vrijdag min. 8, max. 12, wind zw. 3-4, neerslag 65% en zon 35%
Zaterdag min. 6, max. 12, wind wzw. 4, neerslag 70% en zon 30%
Zondag min. 7, max. 12, wind wzw. 4, neerslag 75% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 07 april 2014 - 12:17

Gerelateerd

Delen