Het weer DEZE WEEK
Aardige kans op zacht weer met Pasen

ALMERE – Voor weerlieden blijft het geven van een juiste paasweersverwachting ieder jaar weer hoofdbrekens geven. Dat heeft in eerste instantie met de periode te maken waarin Pasen valt (maart of april).
Juist in die voorjaarsmaanden zijn de grilligheden van de atmosfeer doorgaans erg groot. Het is nog een fase in het jaar met zowel een flinke kans op uitstroom van hele koude lucht uit het hoge noorden, maar ook de aanvoer van zwoele zuidelijke lucht kan al heel gemakkelijk. Meestal hebben we ook nog te maken met een geblokkeerd weersysteem in plaats van het normale (zonale) west-oostgerichte weerpatroon dat veel makkelijker te ‘timen’ is door de bank genomen.
Na een hele koude woensdagnacht geven woensdag daags en ook donderdag fraai aprilweer af met veel zon, niet al te veel wind en prima middagtemperaturen. Dit komt door de aanwezigheid van een hogedrukgebied pal boven onze omgeving. Dit hoog trekt al wel vrij spoedig door op vrijdag.
Die ontwikkeling biedt uitgerekend ruimte aan een kleine buienstoring die op Goede Vrijdag enkele regenbuien kan opleveren in Almere. Het is dan ook weer een paar graden koeler dan op donderdag.
Vervolgens herpakt het hoog zich weer wat en geeft in de aanloop naar Pasen zachter weer met zon.
Beide Paasdagen zullen zo goed als zeker qua temperatuur wel goed verlopen met zelfs maxima van om en nabij de 20 graden. Dit is dan wel het meest rooskleurige scenario, want uitgerekend met Pasen zien we ook een vileine storing vanuit het zuidwesten naderen met reisdoel Nederland.
Een voorbehoud is dus net als ieder jaar weer op z’n plaats. Er is dus helaas een mogelijkheid dat het paasweer toch (deels) tegenvalt op de zondag en/of maandag.
Meer weerinformatie is er via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 2, max. 15, wind var. 3, neerslag 10% en zon 100%
Donderdag min. 3, max. 16, wind no. 3, neerslag 10% en zon 90%
Vrijdag min. 7, max. 12, wind nnw. 4, neerslag 70% en zon 60%
Zaterdag min. 4, max. 17, wind no. 3, neerslag 10% en zon 85%
Zondag min. 7, max. 15-20, wind no. 3-4, neerslag 50% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 14 april 2014 - 12:52

Gerelateerd

Delen