Het weer DEZE WEEK
Beter weer is van tijdelijke aard

ALMERE – In grote lijnen is de stabiliteit in de atmosfeer nog ver te zoeken en zeker tot in de eerste week van juni hoeven we dan ook geen stabiele weerfase te verwachten.
Da afgelopen etmalen waren bijzonder groeizaam met regelmatig regen van betekenis en de regen kwam niet uit het vertrouwde westen, maar uit het wat ongebruikelijker (zuid)oosten. Regen uit het oosten is doorgaans wat langduriger en intensiever dan ‘normale’ regen. Bij een normale regensituatie trekt er meestal een storing over het noorden van de Noordzee of over Schotland. Daaraan gekoppeld is er dan een regenfront dat in enkele uren doortrekt. Bij de oostregens is dat complexer en is er vaak minder stroming in de atmosfeer zodat de koerssnelheid veel trager is. De boel kan zo dus helemaal uitregenen.
Woensdag is er in Almere na de regens van maandag en dinsdag nog steeds kans op enkele buien. Met 16 graden is het niet bepaald warm te noemen en de atmosfeer blijft nog wat zompig.
In het tijdpad donderdag tot en met zondag komen er wat betere dagen aan met meer zon en ook een stijging van de temperatuur tot om en nabij de 20 graden. Het blijft daarbij steeds rustig met de wind.
Vooral op vrijdag en zaterdag kan de zon royaal schijnen in Almere, tot wel twaalf uur per dag.
In de loop van het weekend lijkt de storingsgevoeligheid toch weer te zullen toenemen, maar de hogedrukuitloper zou zo sterk kunnen zijn dat nieuwe regenepisodes nog even worden uitgesteld voor Flevoland. Begin volgende week zal er in ieder geval weer nieuwe regen volgen en tot in de eerste juniweek lijkt er dus zoals gezegd niet veel te veranderen in het weerbeeld.
Meer info: weerprimeur.nl

Woensdag min. 13, max. 16, wind var. 3, neerslag 90% en zon 20%
Donderdag min. 12, max. 19, wind ono. 3, neerslag 35% en zon 75%
Vrijdag min. 11, max. 20, wind no. 3-4, neerslag 10% en zon 95%
Zaterdag min. 11, max. 19, wind nnw. 3-4, neerslag 10% en zon 95%
Zondag min. 11, max. 19, wind w. 3-4, neerslag 20% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 26 mei 2014 - 11:25

Gerelateerd

Delen