Het weer DEZE WEEK
Tot het weekend zomers met veel zon

ALMERE - Tot nu toe is sprake van een hele gewone Hollandse zomer en ook de komende tien dagen lijkt daar nog sprake van te zijn. De afgelopen junimaand was desalniettemin droog, zonnig en aan de warme kant.
Topzomers komen steeds minder voor de afgelopen twee decennia en hoe dat komt is onduidelijk. In ieder geval lukt het niet meer om gedurende langere tijd een massief hogedrukgebied op de goede plaats te krijgen. De afgelopen jaren was een mooiweer-periode van zo’n tien dagen toch wel het maximale. De verstoringen liggen steeds vaker en sneller op de loer voor de Benelux.
Deze week is het overigens prima zomerweer aan de flank van een opkomende depressie via IJsland en Schotland. In samenspel met een hogedrukgebied dat boven onze omgeving komt te liggen, houden we tot het weekend fraai zonnig weer met vrij hoge temperaturen tot rond 25 graden. De zon schijnt de komende dagen nog royaal en kan op donderdag het maximale aantal uren bereiken voor begin juli.
Op vrijdag wordt de depressie-invloed zo groot dat er vooral later meer bewolking kan komen. De kans op een bui neemt dan ook toe en op zaterdag en zondag als het lagedrukgebied nog wat uitzakt, is de buienkans groter. Dan gaat ook de dagtemperatuur terug naar rond 20 graden, terwijl de nachten nog aan de warme kant zijn in het zuidwesten van Flevoland. Daarna blijft het stuivertje wisselen tussen opkomende hogedrukgebieden en de regelmatige instroom van uitlopers van lagedrukgebieden. Geheel stabiel zomerweer wordt het daarbij nog steeds niet, maar de mooie dagdelen die er beslist aankomen moeten we dan maar koesteren.
Meer weerinfo is er eventueel nog via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 9, max. 20, wind n. 3, neerslag 0% en zon 95%
Donderdag min. 11, max. 24, wind z. 3-4, neerslag 0% en zon 95%
Vrijdag min. 13, max. 26, wind zzw. 4, neerslag 10% en zon 95%
Zaterdag min. 16, max. 22, wind zzw. 3-4, neerslag 70% en zon 55%
Zondag min. 16, max. 21, wind zw. 4, neerslag 85% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 02 juli 2014 - 09:00

Gerelateerd

Delen