Het weer DEZE WEEK
Zomerse temperaturen eind van de week

ALMERE – Echt stabiel zomerweer zit er nog steeds niet aan te komen, maar de temperaturen gaan wel omhoog richting het weekend. Dan zijn maxima tot rond 25 graden wel haalbaar in Almere en omgeving.
Na de soms pittige regens van de voorbije dagen oogt het allemaal wat droger in het tweede gedeelte van de week. De zon gaat er meer aan te pas komen en in combinatie met die prima temperaturen voelt het echt als zomer aan. Een enkele losse bui is echter nog wel mogelijk de komende periode en de wind houdt zich veelal koest en als die waait komt ie veelal uit een richting tussen noord en noordoost.
Opvallend is dat de warmte deze keer niet uit het zuiden komt aanwaaien maar vanuit Scandinavië waar men een prima zomer beleeft bij de gratie van een stevig hogedrukgebied. Dat hoog zou eigenlijk een connectie moeten maken met het andere hoog op de Oceaan. Indien dat gebeurt zijn we vertrokken voor een langdurige en zeer zomerse fase, maar vooralsnog komt die verbinding er niet. Tussen die twee systemen in blijven vlakke lagedrukgebieden zich voortdurend ophouden en beletten dus de ontwikkeling van een fraai bolwerk van solide hoge druk. In ieder geval zit een te koele zomerfase er bij lange na niet in.
De huidige ontwikkeling lijkt wel wat op die uit de zomer van 2003 toen het weer alleen maar beter werd. Een zinderende augustusmaand volgde toen met in Almere tot bijna 35 graden als hoogste maximum.
Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat ons binnen tien dagen een echte hittegolf te wachten staat. Later in het seizoen sluit ik een zeer warme periode (30-35 graden) zeker niet uit.
Meer weerinfo is er eventueel nog via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 14, max. 18, wind nw. 4, neerslag 80% en zon 25%
Donderdag min. 14, max. 25, wind no. 3-4, neerslag 50% en zon 45%
Vrijdag min. 15, max. 23, wind no. 4, neerslag 30% en zon 70%
Zaterdag min. 16, max. 25, wind var. 3, neerslag 30% en zon 65%
Zondag min. 16, max. 25, wind var. 3, neerslag 35% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 07 juli 2014 - 12:40

Gerelateerd

Delen