Het weer DEZE WEEK
Een paar mooie zomerse dagen nog

ALMERE – Waarschijnlijk hebben we dit jaar een echte blauwdruk van de zomer zoals die de komende jaren nog veel vaker zal optreden. Warm met flink wat neerslag. Dat is de stijl zomer anno 2014.
Op dit moment is het vrijwel zeker dat juli in de top vijf van warmste julimaanden ooit gaat komen. Niet in de laatste plaats waren de zeer hoge nachttemperaturen hier debet aan. Een aantal keren was het na middernacht nog tussen de 22 en 25 graden in Almere.
Zondvloedachtige regenhoeveelheden afgelopen maandag in een deel van de randstad met tot wel meer dan 170 mm water op een enkele stek. Het was de natste dag ooit in Nederland en dan voornamelijk door het aantal ‘honderdplussers’ qua neerslag. Dus nog nooit viel er op zo veel plaatsen boven de 100 millimeter water. In Almere viel het wel mee met de regenhoeveelheden, maar in Amsterdam waren de overstromingen niet van de lucht.
De komende dagen is het prima weer met middagtemperaturen dichter bij de 25 dan bij de 20 graden. Het blijft nagenoeg droog met regelmatig zon en veel wind staat er doorgaans niet in en rond de stad.
In het weekend neemt de buienkans toe en komt de temperatuur iets minder hoog uit.
De eerste augustusweek geeft over het algemeen licht wisselvallig weer met iets bovennormale temperaturen.
Steeds blijft Nederland bivakkeren in het overgangsgebied tussen de koele lucht ten westen en de zeer warme lucht boven voornamelijk Oost-Europa. Dit geeft regelmatig de vorming van lagedrukgebieden in onze omgeving en door het opvallend warme water van de Noordzee en het IJsselmeer kunnen deze buien soms heftig uitpakken als ze er eenmaal zijn.
Meer weer via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 15, max. 21, wind nnw. 3-4, neerslag 20% en zon 85%
Donderdag min. 14, max. 24, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 80%
Vrijdag min. 15, max. 25, wind zzw. 3-4, neerslag 30% en zon 70%
Zaterdag min. 17, max. 26, wind z. 3-4, neerslag 70% en zon 65%
Zondag min. 16, max. 24, wind zw. 3-4, neerslag 60% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 28 juli 2014 - 13:31

Gerelateerd

Delen