Het weer DEZE WEEK
Vooral woensdag en rond het weekend parapluweer

ALMERE – De komende dagen zal het augustusweer geleidelijk wat gaan afkalven onder invloed van iets nerveuzer worden de oceaanstoringen die tot het Noordzeegebied weten binnen te dringen. Zo is deze woensdag al zo’n dag zonder garantie op droog weer en met name later op vrijdag en zaterdag komt een volgende storing alweer langszij.
Steeds kan de zeer hoge watertemperatuur van de Noordzee (en die van het IJsselmeer) de buien nog een extra impuls geven in Almere, mits de aanvoerrichting natuurlijk vanaf die wateren komt.
In ieder geval blijven de temperaturen mooi op peil en dat geldt eigenlijk tot eind oktober zo leert de ervaring en wellicht zelfs tot rond Sinterklas.
In alle jaren met een bijzonder hoge zeewatertemperatuur bleef het tot lang in het najaar veel te zacht.
Op de woensdag, vrijdag en zaterdag dus flink grote regen- en buienkansen, waarbij het aandeel zon vanzelfsprekend minder zal zijn in Zuidwest-Flevoland. Op de vrijdag kan het nog nipt zomers warm zijn in het voorportaal van zo’n opkomende storing. Er waait dan een zuidelijke tot zuidoostelijke wind.
Ook op de lange termijn lijkt de zo gewenste stabiliteit van het zomerweer er (nog) niet in te zitten.
Een extra complicatie is (volgende week) dat een ex-tropische cycloon zich met ons weerbeeld zou kunnen gaan bemoeien en zo’n ontwikkeling maakt de weersverwachting er niet makkelijker op. Het gedrag van dit soort extra-tropische, dus voormalige cyclonen, is door de weliswaar ultramoderne weermodellen vaak nog moeilijk te traceren. Indien zo’n ex-cycloon voor anker gaat op de Atlantische Oceaan zitten wij goed met veelal warm en droog weer.
Meer weer via www.weerprimeur.nl


Woensdag min. 15, max. 22, wind zw. 4, neerslag 85% en zon 30%
Donderdag min. 16, max. 23, wind zw. 4, neerslag 70% en zon 55%
Vrijdag min. 15, max. 25, wind zzo. 3-4, neerslag 75% en zon 65%
Zaterdag min. 18, max. 23, wind zzw. 3-4, neerslag 85% en zon 30%
Zondag min. 15, max. 23, wind zw. 3-4, neerslag 70% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 04 augustus 2014 - 13:11

Gerelateerd

Delen