Het weer DEZE WEEK
Nog even de naweeën van ex-Bertha

ALMERE – De warme dagen zoals we die de afgelopen weken steeds hadden zijn voorlopig niet meer aan zet. Misschien komt er nog een bestendige fase later in de maand met maxima tussen de 22 en 27 graden.
Maar voorlopig blijft het typisch Hollands weer met een flinke doorstroomfactor, met andere woorden: de veelal bolle zuidwestenwind blijft op de meeste dagen goed doorwaaien met windkracht 4 of 5.
Mooie heldere luchten zijn bijna iedere dag te zien met veel stapelwolken in diep blauw en zo nu en dan komt er een bui langs. Tussendoor zijn er dus met nadruk prima weermomenten aanwijsbaar.
Rond vrijdag kan een cluster met buien vanaf de Noordzee voor wat meer neerslag gaan zorgen. Zo nu en dan komen storingen richting het Noordzeegebied afzakken en deponeren hun neerslag. De temperaturen zijn na lange tijd weer eens aangekomen op een min of meer normaal niveau. Voor half augustus is 20-22 graden ongeveer de norm. Voorlopig zitten we op die 20 graden.
De ex-tropische cycloon Bertha is eigenlijk verantwoordelijk geweest voor deze weersomslag. Deze zorgde ervoor afgelopen zondag al dat de bezem resoluut door de atmosfeer werd gehaald.
Ook voor wat betreft de middellange termijn blijft het Almeerse weer tamelijk onbestendig. Zo nu en dan profiteren we een dagdeel van een uitloper van een tijdelijk hogedrukgebied. Vervolgens komen dan de oceaanstoringen weer langszij en geven een regenperiode of buien.
Als gezegd lijkt de kans op een stabielere fase tussen 20 en 30 augustus relatief groot te zijn. En als dat augustuszomertje er eenmaal is, loopt zo’n mooiweerfase vaak door tot rond 5 september.
Meer weer via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 13, max. 20, wind zw. 4, neerslag 70% en zon 65%
Donderdag min. 13, max. 20, wind zw. 4, neerslag 70% en zon 65%
Vrijdag min. 13, max. 19, wind zw. 4-5, neerslag 90% en zon 30%
Zaterdag min. 14, max. 19, wind wzw. 4,neerslag 85% en zon 30%
Zondag min. 13, max. 18, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 11 augustus 2014 - 12:57

Gerelateerd

Delen