Het weer DEZE WEEK
Woensdag de betere dag van de week

ALMERE - Op de wat langere termijn, zo in de eerste week van september lijkt het weer te gaan opknappen. Dan ook nog voor wat langere duur als een hogedrukgebied zich lijkt te ontpoppen richting Noord-Europa. Een wind uit noordoost of oost kan dan vrij warme lucht meenemen en het aandeel zon neemt toe. Voorzichtig kunnen we dan aan nazomerweer gaan denken in Almere.
Heel vaak zie je dat na een matige augustusmaand het tegen september opknapt en dat het mooie weer van wat langere duur is. Het is een feit dat de stabiliteit van de atmosfeer juist in die periode ook toeneemt. De wat minder hoge dagtemperaturen veroorzaken minder instabiliteit in de bovenlucht.
Toch kan het nog erg warm worden begin september zoals vorig jaar met tot 32 graden op de vijfde.
Niet zelden is zo’n fraaie eerste septemberweek de opmaat tot een mooie maand en dit heeft te maken dat een eenmaal ingesteld weerpatroon de neiging heeft van langere duur te zijn.
Hetzelfde zien we bijvoorbeeld met een westcirculatie in de winter die soms wel een week of zes of zeven kan aanhouden. Een goed voorbeeld daarvan was de vorige zeer zachte winter in de Benelux.
Eerst is het nog wat wisselvalligheid troef, zeker richting het einde van de week, maar de grote regenhoeveelheden van afgelopen maandag en dinsdag hoeven we niet meer te verwachten.
De woensdag lijkt de betere dag van de week te worden met zonnige periode en maxima rond 20 graden. Die middagtemperatuur blijft ook de dagen daarna rond de 20 graden hangen, maar het wordt dus weer wat wisselvalliger. Een stroperig lagedrukgebied blijft in de buurt van Nederland liggen.
Tot en met het aanstaande weekend blijven de neerslagsignalen dus nog aanwezig.
Meer weer via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 10, max. 21, wind ozo. 3-4, neerslag 10% en zon 95%
Donderdag min. 12, max. 20, wind zo. 3-4, neerslag 40% en zon 30%
Vrijdag min. 15, max. 20, wind zzw. 3-4, neerslag 70% en zon 55%
Zaterdag min. 13, max. 20, wind z. 3-4, neerslag 70% en zon 35%
Zondag min. 14, max. 19, wind zzw. 3-4, neerslag 75% en zon 40%
Artikel geplaatst op: 25 augustus 2014 - 10:53

Gerelateerd

Delen