Het weer DEZE WEEK
Septembernazomertje gaat gewoon door

ALMERE - Vorige week vertelde ik al dat de kans vrij groot zou kunnen zijn dat de huidige maand september uiteindelijk warmer in de boeken terecht komt dan de ons achterliggende (te koele) augustusmaand.
Op grond van de huidige weerkaartenreeksen kan worden uitgegaan van tenminste nog een week met dit overwegend fraaie nazomerweer. Met wat geluk houdt het mooie weer zelfs nog langer aan.
Voortdurend zien we solide hogedrukgebieden op de juiste stek bivakkeren namelijk boven Noord-Europa en als gevolg daarvan blijft het langere tijd stabiel, droog en soms nog gewoon warm weer.
Aan het einde van de week zien we aan de zuidflank van het boven Scandinavië prijkende hoog een klein afgesnoerd lagedrukgebied ontstaan. Waarschijnlijk bereikt een daaraan gekoppeld regengebiedje onze contreien net niet, maar een volledige zekerheid daaromtrent is er niet.
Nadien zien we trouwens dat deze rimpeling weer wordt weggepoetst en dan herpakt het ferme Scandi-hoog zich weer met als gevolg weer meer zon en wederom een leuke temperatuurstijging.
Neerslagsignalen worden weliswaar aangegeven voor de periode 18-27 september en het kan dan best eens gaan omslaan. Opmerkelijk is dat er een week terug flink wat regen werd verwacht voor het midden van de maand, terwijl een flink deel van die neerslag inmiddels zo goed als geschrapt is.
Op de woensdag blijft het overigens nog wat bewolkter in Almere en komt de zon er dus minder bij.
De wind zit de komende dagen in de noord- tot noordoosthoek en geeft prima zeilweer voor diegenen die van een meest matige wind, windkracht 4 houden.
Meer weer via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 11, max. 18, wind n. 3, neerslag 10% en zon 40%
Donderdag min. 12, max. 20, wind nno. 3, neerslag 10% en zon 65%
Vrijdag min. 11, max. 21, wind no. 3, neerslag 10% en zon 85%
Zaterdag min. 13, max. 21, wind no. 3, neerslag 30% en zon 60%
Zondag min. 15, max. 21, wind no. 3, neerslag 35% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 08 september 2014 - 13:02

Gerelateerd

Delen