Het weer DEZE WEEK
Een paar regenachtige dagen nog

ALMERE - De weersomslag waarover vorige week al gerept werd, is een feit. Het is inmiddels een flinke jas koeler in Almere en regelmatig komt het tot regen of enkele buien. Ook de zon laat meer verstek gaan.
Afgelopen vrijdag was het met topmaxima van bijna 23 graden de voorlopig warmste dag van herfst 2014. Het moet wel heel raar lopen de komende week willen we nog een keer 23 graden halen.
Periodiek komt het tot regen, of er vallen enkele losse buien die mogelijk vergezeld gaan van onweer. De temperatuur kruipt weliswaar wat op richting de 20 graden het tweede gedeelte van de week, maar het vertrouwde droge en zonnige weerbeeld is er niet meer bij zoals de weken hiervoor.
Actieve oceaandepressies bij IJsland dijen uit tot bij Ierland en Engeland en geven ons periodiek regenweer waarbij het bovendien flink kan waaien uit zuidwest of west/noordwest.
Tussendoor komen er voldoende droge(re) momenten met meer zon en wat minder wind.
Op termijn zijn er nogal wat verschillen tussen de twee hoofdweermodellen. Het Amerikaanse zinspeelt op een langdurige onbestendige fase tot voorbij 20 oktober, terwijl het Europese weercentrum de stabilisering teug ziet komen omstreeks halverwege de maand. Die laatste visie sluit wel aan bij de maandprognose van ondergetekende. Gerede kans op een terugkeer van de drogere zuidcirculatie tijdens de tweede maandhelft. Daarbij wederom, of nog steeds eigenlijk te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Die 20 graden lijkt nog steeds een keer haalbaar straks.
Zicht op bijzonder koud oktoberweer zoals in 1998 en 1975 (sneeuw op 13-10 is er niet).
Meer weer is er via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 9, max. 18, wind z. 4, neerslag 75% en zon 30%
Donderdag min. 14, max. 19, wind z. 4, neerslag 90% en zon 30%
Vrijdag min. 13, max. 18, wind z. 4, neerslag 95% en zon 25%
Zaterdag min. 13, max. 18, wind zzw. 4, neerslag 90% en zon 30%
Zondag min.11, max. 16, wind zzw. 3-4, neerslag 80% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 06 oktober 2014 - 13:42

Gerelateerd

Delen