Het weer DEZE WEEK
Zomerdag verwacht in het weekend

ALMERE – De rest van de week blijven de neerslagsignalen iedere dag tamelijk groot in Almere. Dat komt doordat aan de flank van een diep lagedrukgebied zo’n duizend kilometer west van Ierland regengebieden net kunnen uitslaan tot over het Noordzeegebied en Nederland.
Tot en met het weekend blijven de regen/buienkansen present en ook daarna nog. Ondanks het niet al te beste weer (vooral rond donderdag kan het wat intensiever regenen) blijven de temperaturen op een ongewoon hoog oktoberniveau.
Interessant wordt de situatie vanaf vrijdag als een hogedrukgebied boven het midden van Europa wat aan kracht wint. In hoeverre dat gebeurt is van belang voor het temperatuurbeeld op zaterdag en zondag. Het hoog kan er namelijk voor zorgen dat de regengebieden op de Noordzee ons al dan niet gaan schampen. De regenzones worden dan als het ware goeddeels tegengehouden.
Mocht dat inderdaad het geval zijn kan het kwik op zaterdag en (of) zondag nog één keer tot zeer hoge waarden oplopen. Mocht de zon leuk meewerken zou het wellicht tot rond 23 graden kunnen opwarmen. Blijft de bewolking toch de overhand houden met wat lichte regen zo nu en dan is 19 graden het plafond. De onzekerheid omtrent wel of geen volkomen zomerdag op het pleit het weekend blijft dus nog even groot.
Wat wel vrijwel zeker is zijn de bijzonder hoge minima die we kunnen verwachten het weekend. Dan daalt de temperatuur waarschijnlijk niet veel verder dan 17 of 18 graden tijdens de kleine uurtjes. Dit soort waarden zitten zo’n beetje op de recordwaarden voor eind oktober. Tijdens een hittegolf in juli zijn dit normale nachtwaarden. Koud weer met gure buien is voorlopig niet in zicht bij ons.
Meer weer via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 10, max. 16, wind z. 3, neerslag 60% en zon 50%
Donderdag min. 11, max. 17, wind z. 3, neerslag 75% en zon 30%
Vrijdag min. 12, max. 17, wind zw. 3-4, neerslag 85% en zon 25%
Zaterdag min. 12, max. 19, wind zw. 3-4, neerslag 35% en zon 35%
Zondag min. 14, max. 21, wind zzw. 3-4, neerslag 40% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2014 - 13:15

Gerelateerd

Delen