Het weer DEZE WEEK
Eerst gure buien, later weer regen

ALMERE – De ex-tropische cycloon Gonzalo bracht nogal rumoerig weer afgelopen dinsdag. Deze raddraaier die z’n ontstaansgeschiedenis helemaal bij Bermuda had, werd opgenomen in de Noord-Atlantische straalstroom en kon het min of meer volhouden totdat deze was aangekomen in het Noordzeegebied.
Waarschijnlijk speelt het extra milde zeewater op het gehele traject ook nog wel een rol, anders was de stormachtige impact van het bijzondere lagedrukgebied vast minder groot geweest op ons weerbeeld. Het is een beetje de trend de laatste jaren dat deels uitgebluste cyclonen gereanimeerd worden boven de Atlantische Oceaan en dan toch weer ruig weer kunnen opleven richting Europa.
Na de perikelen van Gonzalo is het tijdelijk nog wat koeler op de woensdag en donderdag en we zitten dan nog in een restant maritiem polaire lucht. Overdag is het met 14 graden dan relatief koel in Almere.
De toptemperaturen van het vorige weekend (tot bijna 25 graden) zijn nu verleden tijd en toch zou het nog een keer nipt 20 graden kunnen worden voordat november op de kalender staat.
In grote lijnen blijft het (veel) te zacht de komende pakweg tien dagen. Terwijl het noordoosten van Europa de eerste winterinval krijgt blijft het in onze omgeving overwegend wisselvallig en zacht.
Rond het komende weekend bereiken nieuwe regengebieden ons weer en gaat de temperatuur bij een aantrekkende zuidwester tijdelijk weer wat omhoog naar 17, wellicht 18 graden.
Ook in het tijdpad woensdag/vrijdag blijft het niet geheel droog en zijn een paar (gure) buien mogelijk.
Op de middellange termijn wordt het minder zacht en dat kan ook bijna niet anders met november op de kalender binnenkort. In de vijftiendaagse (pluim) stond zelfs al een kleine sneeuwlijntje ingetekend.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 9, max. 13, wind nw. 6, neerslag 85% en zon 45%
Donderdag min. 10, max. 14, wind zw. 4, neerslag 40% en zon 35%
Vrijdag min. 12, max. 15, wind zzw. 4, neerslag 35% en zon 30%
Zaterdag min. 12, max. 17, wind z. 5, neerslag 90% en zon 30%
Zondag min. 12, max. 14, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 20 oktober 2014 - 12:28

Gerelateerd

Delen