Het weer DEZE WEEK
Toch nog een keer richting 20 graden

ALMERE – Voordat november op de kalender verschijnt komende zaterdag, kan het toch nog een keer zeer zacht worden in Almere. De bijzonder milde wijnmaand oktober sluit dan ook in stijl af. In feite krijgen we een herhaling van pakweg twee weken geleden met een diepe – en bijna zwoele – zuidelijke stroming.
Met die 'zuider' wordt zeer zachte lucht aangevoerd vanuit Zuid-Europa en kan de temperatuur oplopen.
Op vrijdag zijn maxima mogelijk die zelfs richting de 20 graden kunnen gaan uitpakken. Als we de 18 graden halen in Zuidwest-Flevoland beleven we bijna de warmste dag zo laat in het herfstseizoen.
In de loop van het weekend evenwel nadert al vrij rap een regendepressie die inderdaad regen kan geven. Ook in de eerste novemberweek blijft het wisselvallig en komt de temperatuur structureel uit op een lager plan. De middagtemperatuur zal dichter bij de 10 dan bij de 15 graden gaan uitkomen. Dit soort temperatuurwaarden zijn trouwens heel normaal voor de eerste fase van de slachtmaand.
Op woensdag en deels donderdag hebben we nog te maken met een regengebied waarachter de hele zachte lucht uit Frankrijk ons kan bereiken tegen het weekend.
De kans op zon is op die vrijdag en zaterdag (afhankelijk van de binnenkomst van het regengebied zaterdag) iets groter en een laatste vleugje nazomer kan dan nog net worden meegepakt.
Vanaf het weekend volgt dus die weersverandering met een door de bank genomen onbestendig weerbeeld dat minimaal een week zou kunnen aanhouden en wellicht langer.
Winterkoude is overigens bij lange na nog niet te verwachten en in de winterprognose van ondergetekende zal meer worden verteld over het aanstaande winterseizoen.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl


Woensdag min. 10, max. 15, wind zzw. 3, neerslag 80% en zon 20%
Donderdag min. 11, max. 15, wind z. 3, neerslag 70% en zon 30%
Vrijdag min. 13, max. 17, wind z. 4, neerslag 20% en zon 55%
Zaterdag min. 12, max. 16, wind zzw. 4, neerslag 50% en zon 65%
Zondag min. 12, max. 16, wind zw. 4, neerslag 65% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 27 oktober 2014 - 12:26

Gerelateerd

Delen