Het weer deze week
Eindelijk normale novembertemperaturen

ALMERE - Aan het uitzonderlijk warme novemberweer is rap een einde gekomen en voorlopig zitten we met normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Vooral de nachttemperaturen zijn niet bepaald laag.
Afgelopen zaterdag spande thermisch de kroon met een landelijk hoogste topwaarde van 22 graden. In Almere was het met 19 graden ook recordwarm. Ook twintig jaar geleden startte november bijzonder warm. De constatering van velen dat dit soort uitzonderlijk hoge temperaturen met de opwarming van het klimaat te maken hebben zijn deels juist. Toch blijft de natuurlijke variatie in een fase van opwarming ook gewoon nog een rol spelen. Zo kan de komende winter bijvoorbeeld, of die van 2016 best wel weer eens flink koud uitpakken.
Inmiddels is het vrijwel zeker dat het jaar 2014 (mondiaal) het allerwarmste jaar uit de historie is geworden. De komende dagen, het weekend incluis is sprake van een door de bank genomen licht wisselvallig weerbeeld in Zuidwest-Flevoland. De wind blijft nagenoeg onverminderd uit de zuidwest - tot westhoek waaien en af en toe komen niet al te actieve regenstoringen wat regen of een bui afleveren. Tussendoor zijn er ook een aantal zonnige momenten. Vooral rond vrijdag is het regensignaal wat groter.
Barometrisch gezien verandert er niets de komende tien dagen met lagedrukgebieden die zich uitstrekken via IJsland richting de Azoren en voortdurend een flink hogedrukgebied nabij Noordwest-Rusland. Daardoor houden wij dus die hardnekkige zuidcomponent in de circulatie met het daar bijbehorende weerplaatje.
Meer weerinfo eventueel via www.weerprimeur.nl of via 0900-1234554.

Woensdag min. 6, max. 11, wind zzw. 3-4, neerslag 20% en zon 50%
Donderdag min. 6, max. 12, wind zzw. 3-4, neerslag 40% en zon 65%
Vrijdag min. 8, max. 12, wind z. 3-4, neerslag 50% en zon 35%
Zaterdag min. 7,max. 12, wind z. 3-4 neerslag 30% en zon 35%
Zondag min. 7, max. 12, wind z. 3-4, neerslag 30% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 03 november 2014 - 10:28

Gerelateerd

Delen