Het weer DEZE WEEK
Novemberwintertje voorlopig niet aan de orde

ALMERE – Voorlopig blijft het aan de zachte kant in Almere waarbij het ook nog licht wisselvallig blijft. Vorige week schreef ik onderstaande tekst en eigenlijk geldt deze constatering nog steeds: ‘Zicht op een kouder scenario is er vooralsnog niet.’
‘Zicht op een kouder scenario is er vooralsnog niet maar rond 20 november zou het patroon kunnen veranderen als een hogedrukgebied zich manifester zou kunnen vestigen boven het noorden van Europa. Dan waait er wellicht eindelijk eens een oostenwind bij ons, maar of deze direct veel kou meeneemt?’
En inderdaad, die oostenwind kan er best wel eens komen tegen die twintigste november, maar verder stroomopwaarts zit niet veel winterkoude. De kou die er zit blijft plakken boven Scandinavië. Daarom lijkt een vlotte uitstroom van de vrieslucht naar onze contreien voorlopig niet aan de orde.
Veel mensen willen al snel de winter in huis, maar hun geduld zou nog wel eens twee weken of langer op de proef kunnen worden gesteld. Warmbloedige depressies die zich voortdurend blijven ophouden richting Biskaje en verder op de oceaan zorgen ervoor dat de stroming toch steeds nog die zuidcomponent blijft houden. De hoge druk boven Noord-Europa zou zo sterk moeten worden dat deze depressies verder naar het zuiden worden teruggedrongen.
Het weer op woensdag tot en met het weekend is ronduit povertjes met regelmatig wat regen en veelal somberheid troef buiten. Met name op woensdag en in het weekend zijn er die regenmomenten en op donderdag is het droger. Met een dagtemperatuur van 11-12 graden is het weliswaar kil, maar voor richting half november iets aan de milde kant. De wind zit voortdurend in de zuidzuidoosthoek.
We komen in het overgangsgebied te liggen tussen de winterse hoge druk boven Noord-Europa en de net al genoemde warmbloedige depressies voornamelijk op de oceaan. Die confrontatie van beide luchtsoorten geeft die grote neerslagkansen en uiteraard de hardnekkige bewolking.
Meer weerinfo eventueel via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 8, max. 13, wind zzo. 3-4, neerslag 80% en zon 25%
Donderdag min. 7, max. 12, wind z. 3, neerslag 30% en zon 55%
Vrijdag min. 6, max. 12, wind zo. 3, neerslag 85% en zon 20%
Zaterdag min. 9, max. 11, wind zo. 3, neerslag 85% en zon 20%
Zondag min. 8, max. 11, wind zo. 3, neerslag 80% en zon 20%
Artikel geplaatst op: 10 november 2014 - 11:39

Gerelateerd

Delen