Het weer DEZE WEEK
Normale temperaturen voor de tijd van het jaar

ALMERE – Voorlopig wintert het niet in de Lage Landen en dat komt onder meer vanwege de aanhoudende zuidoostcomponent in de windrichting. De grondwind krimpt weliswaar naar een meer oostelijke richting, maar in de bovenlucht is dat voorlopig nog nauwelijks het geval.
En hoe oostelijker de wind, des te kouder het kan worden in de periode november tot en met maart, dat leerden we vroeger al.
Tevens (en dat is toch een beetje het euvel van de laatste pakweg twintig jaren) is er stroomopwaarts nauwelijks koude voorhanden. Dus die wind kan dan wel keurig uit het oosten waaien, maar de garantie op echte winterkou is tegenwoordig vaak de vraag. Sommigen zinspelen al op echt winterweer vanaf het weekend maar dat is voorbarig. We hebben tenminste normale temperaturen voor de tijd van het jaar en dat is na die warmtehausse van de afgelopen weken al heel wat.
Pluspunt van dit weertype dat gedomineerd blijft door voornamelijk hogedrukgebieden boven het noorden van Europa, is dat het goeddeels droog blijft met bovendien regelmatig zonnige perioden.
Tevens is het rustig weer door kleine luchtdrukverschillen met de afstand en op de meeste dagen staat er niet meer dan een zwakke tot matige zuidooster tot windkracht 3 in Almere.
De nachttemperaturen blijven vooralsnog boven nul, maar mocht het een keer langduriger opklaren tegen of in het weekend, dan kan het even snel afkoelen tot bij het vriespunt. Lokale gladheid kan dan optreden, vooral aan de buitenkant van de stad. Bovendien is er dan een grote kans op mist en in deze fase van het jaar kan de in de nacht gevormde mist dan een deel van de dag blijven hangen.
Meer weer via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 6, max. 9, wind ozo. 3, neerslag 10% en zon 35%
Donderdag min. 5, max. 9, wind zo. 3, neerslag 10% en zon 40%
Vrijdag min. 5, max. 9, wind ozo. 3, neerslag 10% en zon 50%
Zaterdag min. 5, max. 10, wind zo. 3, neerslag 10% en zon 40%
Zondag min.4, max. 10, wind zo. 3, neerslag 10% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 17 november 2014 - 11:53

Gerelateerd

Delen