Het weer DEZE WEEK
Eindelijk wat kouder weer aan zet

ALMERE - Richting het weekend wordt het kouder en mogelijk krijgt het wat koudere plaatje nog een vervolg.
Zicht op compleet winters weer is er nog niet, dus een situatie als in 2010 toen vorst en sneeuw rond deze fase van november actueel waren, hoeven we in eerste instantie niet te verwachten in Almere.
Ongehoord zacht was het afgelopen weekend met op de zondag zo’n 14 graden in de stad. In Maastricht zaten sommige terrassen vol met zelfs 17 graden in de schaduw en dik 25 in de zon.
De komende dagen zijn er naast enkele zonnige perioden ook wolkenvelden en vooral richting donderdag kan er nog wat regen vallen in Zuidwest-Flevoland. De temperaturen komen op een wat lager plan richting het weekend en met 6-7 graden is het overdag wel bekeken.
De nachtwaarden liggen iets boven nul, maar mocht het een paar uur flink opklaren dan kan het ineens tot rond nul afkoelen. Zeker in de randgebieden van de stad kan dat het geval zijn.
Opvallend is het dat het ruige herfstweer vooralsnog uitblijft, dus een weertype met veel regen en veel wind. Als men aan herfst denkt komt dat beeld meestal naar boven. We zitten al weken opeen met een hardnekkige zuidstroming en daardoor kon het ook steeds zo zacht worden in de Benelux.
De wind neigt dus meer een meer een oostcomponent te krijgen komende tijd en als gezegd wordt het daarmee geleidelijk kouder zonder dat Thialf echt aan de deur klopt. Wellicht kan dat begin december wel het geval zijn, want een depressiedoorbraak inclusief regen en wind staat nog niet echt gepland.
Meer weer: www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 4, max. 8, wind o. 3, neerslag 30% en zon 30%
Donderdag min. 7, max. 9, wind z. 3-4, neerslag 60% en zon 20%
Vrijdag min. 6, max. 9, wind zo. 3, neerslag 30% en zon 50%
Zaterdag min. 3, max. 7, wind o. 3, neerslag 10% en zon 50%
Zondag min. 2, max. 7, wind o.3, neerslag 10% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 24 november 2014 - 12:38

Gerelateerd

Delen