Het weer DEZE WEEK
Eerst koud, in het weekend verzachting

ALMERE - Voorlopig blijft het nog even ronduit koud zonder dat het echt winter is. Het ‘Sinterklaaswintertje’ is er ook dit jaar weer eens bij. Regelmatig is het begin december koud in de Lage Landen en in de volksweerkunde wordt dat ook wel het Sinterklaaswintertje genoemd.
Kenmerkend is dat het vanaf Sinterklaas dan meestal snel weer zachter wordt en dat gaat ook straks gebeuren. Maar eerst houden we nog die kille atmosfeer met overwegend veel lage bewolking in Almere en omgeving. Mocht het in de kleine uurtjes opklaren kan de temperatuur tot een paar graden onder nul komen en wordt het gegarandeerd autoruiten krabben door het vocht dat bevriest op de ruiten. Zo’n beetje het lastigste weerelement is het kort van tevoren verwachten óf en wanneer de bewolking oplost in zo’n hardnekkige oostelijke stroming. Dat maakt veel uit voor de minimumtemperatuur en het feit wel of geen wolken kan soms een verschil betekenen van wel 5 of 6 graden.
Hogedrukgebieden zijn voorlopig nog even aan zet en de spil van die hogen bevindt zich tot het weekend nog net ten noorden van Nederland. Daardoor blijft de wind nog aflandig en voert kou mee.
Toch kan de wind later op vrijdag al wat draaien waardoor de temperatuur wat meer kan oplopen.
Wanneer de wind in het weekend eenmaal aanlandig wordt (noordwest tot zuidwest) gaat de temperatuur verder omhoog richting 8-9 graden. Bovendien is er een kleine kans op een enkele bui.
Weinig hoop voor de schaatsliefhebbers want vanaf het weekend breekt een fase aan met een doorstroomd weerbeeld. De regenkans neemt toe, er komt meer wind ent het blijft tot pakweg half december overwegend zacht in Flevoland.
Meer weer eventueel via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 0, max. 3, wind no. 3, neerslag 10% en zon 35%
Donderdag min. -2, max. 2, wind o. 3, neerslag 10% en zon 35%
Vrijdag min. 0, max. 6, wind var. 2-3, neerslag 20% en zon 20%
Zaterdag min. 4, max. 8, wind nw. 3-4, neerslag 20% en zon 65%
Zondag min. 2, max. 8, wind zw. 3-4, neerslag 30% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 01 december 2014 - 12:32

Gerelateerd

Delen