Het weer DEZE WEEK
Eindejaarswintertje alweer voorbij

ALMERE – Het eindejaarswintertje is alweer voorbij in het land terwijl er in Almere amper sprake was van winterweer. In delen van het zuiden van Nederland was er wel die echte wintersfeer met tot 15 centimeter sneeuw. In Zuidwest-Brabant daalde de temperatuur nog even naar dik -9 graden.
Inmiddels zitten we alweer volop in de zachte oceanische lucht en daar komt de komende tien dagen min of meer geen verandering in. We zijn dus gewoonweg weer terug bij het bekende af.
Opvallend blijft (net als een jaar terug) dat de Verenigde Staten van Amerika wel weer steenkoud winterweer meemaken. Indirect betekent die kou daar dat wij het mild houden de komende tijd.
Die ijskoude luchtmassa’s komen de Atlantiek op en doordat contact wordt gemaakt met het veel warmere zeewater aldaar vormen zich bij Newfoundland veelal diepe depressies die uiteindelijk koers zetten richting IJsland en Noorwegen en onze contreien dus niet ongemoeid laten.
Woensdag en donderdag zitten we nog even onder de paraplu van een hogedrukgebied ten zuiden van Nederland. Het blijft daardoor zo goed als droog in Flevoland. De laatste ochtend van 2014 kan zelfs nog even frisjes verlopen met wat nachtvorst aan de rand van de stad. Januari 2015 begint direct al met een opstoot van zachte lucht waarbij de regenkans groot is. Het kan dan bijna 10 graden worden. De dagen daarna neemt de regenkans tijdelijk weer af en komt de temperatuur weer iets minder hoog uit. Het blijft daarbij typisch Hollands anti-winterweer zoals iedereen o zo goed kent.
Kunnen we januari nu al afschrijven qua winterweer? Nee dat zeker niet; tussen 10 en 15 januari zullen zich weer kansen aandienen voor wat kouder weer.

Woensdag min. 4, max. 7, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 40%
Donderdag min. 1, max. 4, wind zzw. 3-4, neerslag 30% en zon 30%
Vrijdag min. 3, max. 9, wind zw. 4-5, neerslag 80% en zon 30%
Zaterdag min. 4, max. 7, wind w. 3-4, neerslag 30% en zon 45%
Zondag min. 4, max. 7, wind wzw. 4, neerslag 30% en zon 40%
Artikel geplaatst op: 29 december 2014 - 10:12

Gerelateerd

Delen