Het weer DEZE WEEK
Opnieuw een golf zachte zeelucht aan zet

ALMERE – Een relatief bekend weergezegde luidt als volgt: Driekoningen (6 januari) breekt of maakt de brug. Hiermee wordt de winter bedoeld. Op sommige momenten in de winterperiode zijn er een soort omkeermomenten aan te wijzen. Uit het verleden bleek niet zelden dat juist rond die bepaalde tijdvakken er een weersverandering voordeed. Kennelijk is de fase rond 6 januari ook zo’n belangrijk tijdsmoment.
Dit jaar is het wel makkelijk want juist deze week komt er een golf belangrijk zachtere lucht naar ons toe, dus de brug wordt als het ware niet gemaakt. Koning Winter blijft dus langere tijd buiten spel.
Het punt is dat Amerika net als vorig jaar weer extreem koud is. Veel kou komt terecht op de Atlantische oceaan en vormt daar boven het milde zeewater diepe depressies die met de krachtige straalstroom richting West-Europa worden getransporteerd. Voorlopig blijft deze tweedeling Amerika versus Europa nog wel even in stand.
Tot en met woensdag blijft het zo goed als droog in Almere maar daarna regent het regelmatig tot en met het aanstaande weekend. De zachte subtropenlucht komt er ook aan en op donderdag en vrijdag kan het kwik alweer in de dubbele cijfers geraken met een top tot bijna 12 graden.
Bovendien neemt de zuidwester toe en kan zo nu en dan krachtig tot hard worden.
Dit onbestendige weerbeeld houden we in huis tot pakweg 17-18 januari, dus nu al kan worden geconcludeerd dat deze louwmaand weer te zacht zal zijn verlopen als we de balans op 1 februari opmaken. Desalniettemin moeten we rekening houden met een kouder intermezzo later deze maand.
Meer info via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 3, max. 8, wind zw. 4, neerslag 60% en zon 35%
Donderdag min. 5, max. 9, wind zw. 5, neerslag 95% en zon 20%
Vrijdag min. 5, max. 11, wind zw. 5, neerslag 95% en zon 20%
Zaterdag min. 10, max. 12, wind zw. 6, neerslag 85% en zon 20%
Zondag min. 4, max. 7, wind w. 4, neerslag 30% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 05 januari 2015 - 13:29

Gerelateerd

Delen