Het weer deze week
Aan het einde van de week rustiger

ALMERE - Nog steeds trekken actieve depressies met hun frontale aanhang aan het langste eind en in deze situatie komt waarschijnlijk binnen een dag of tien nauwelijks of geen verandering.
De straalstroom dendert door tussen Amerika en West-Europa en doet dat soms met windsnelheden tot wel 400 kilometer per uur op zo’n twaalf kilometer hoogte. Na de plas regen later op maandag en dinsdag is het op woensdag wat droger en frisser met nog wel kans op enkele losse buien. Op donderdag bepaalt een zeer diepe depressie die uitdiept tot rond 940 millibar bij Schotland ons weerbeeld. Het hiermee samenhangende windveld met orkaanachtige winden rond Schotland laat onze contreien deels ongemoeid. Toch komt er veel wind te staan, mogelijk staat er even een harde tot stormachtige wind. Bovendien komt er ook weer een periode met regen aan.
Op de vrijdag, zaterdag en zondag wordt het rustiger achter de depressie om. De wind neemt af, de zon komt wat meer aan zet en het is weliswaar wat frisser in Almere met 6 graden in de middag. Er kan nog een enkele bui langskomen die zelfs winters getint is (stofhagel of natte sneeuw).
Tijdens wat bredere opklaringen in de avond en nacht kan het afkoelen tot dicht bij het vriespunt.
Na het weekend krijgen nieuwe storingen weer vat op het weer, maar het is de vraag of het weer zo zacht wordt met temperaturen in de dubbele cijfers. Er zijn aanwijzingen dat we kunnen gaan overschakelen op kwakkelweer. Letterlijk betekent dat temperaturen overdag van een paar graden boven nul en in de nachten kans op wat vorst. Daarbij valt regelmatig neerslag in de vorm van regen, hagel of (natte) sneeuw. De kans dat we deze maand nog op de schaats komen (op natuurijs) is uiterst klein. Wellicht lukt dat de volgende maand.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 4, max. 5-6, wind zw. 4-5, neerslag 70% en zon 35%
Donderdag min. 5,, max. 9, wind zzw. 4-6, neerslag 85% en zon 20%
Vrijdag min. 4, max. 7, wind zw. 4-5, neerslag 35% en zon 50%
Zaterdag min. 3, max. 6, wind w. 4, neerslag 30% en zon 65%
Zondag min.1, max. 6, wind wzw. 4, neerslag 25% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 12 januari 2015 - 12:07

Gerelateerd

Delen