Het weer DEZE WEEK
Winter zet ook dit jaar niet door

ALMERE – Een aantal jaren geleden, inmiddels alweer bijna zes jaar terug, leek een trendbreuk vrij waarschijnlijk. De wintertrend was toen eigenlijk steeds wat kouder en sneeuwrijker. December 2009 en december 2010 waren bijvoorbeeld koude en sneeuwrijke maanden. Achteraf gezien is de trend niet doorbroken.
Zie nu bijvoorbeeld de winter van vorig jaar die niets aan kou produceerde en het winterseizoen tot nu kunnen we ook ronduit schraalhans is keukenmeester noemen.
In feite verandert er dus niets aan het Nederlandse klimaat en zijn ook de komende jaren zowel koude als zachte winters gewoon nog aan de orde. Wel is het aantoonbaar dat de temperatuur gemiddeld nog steeds omhoog gaat. De koudere fases blijven ook bestaan, maar duren wel steeds korter.
De rest van deze week is het zeker niet zacht en zelfs iets aan de koude kant met nachtelijke vorst.
Overdag komt het kwik ook niet heel hoog uit en op donderdag ligt de middagtemperatuur maar iets boven nul in Almere en omgeving.
We verblijven tot in het weekend in een zogenaamd zadelgebied precies tussen de hoge- en lagedrukgebieden in. In die zone staat er doorgaans weinig wind, maar is de kans op hardnekkige bewolking wel groot. Veel zon hoeven we dan ook niet te verwachten tot komende zondag.
Een neerslaggebied bereikt ons rond zaterdag en dan kan er naast regen ook (natte) sneeuw vallen.
Hoge druk ten noordoosten van ons lijkt nog even tegengas te zullen geven, maar uiteindelijk zal de zachte oceanische lucht zoals vanouds weer terreinwinst boeken. Na het weekend wordt het dus zeer waarschijnlijk weer mild en tevens licht wisselvallig in Flevoland. Meer info via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. -2, max. 2, wind zo. 3, neerslag 20% en zon 35%
Donderdag min. -1, max. 2, wind o. 3, neerslag 20% en zon 35%
Vrijdag min. -1, max. 3-4, wind var. 2-3, neerslag 20% en zon 30%
Zaterdag min. -1, max. 4-5, wind z. 4, neerslag 60% en zon 20%
Zondag min. 1, max. 5, wind zw. 3-4, neerslag 35% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 19 januari 2015 - 12:27

Gerelateerd

Delen