Het weer deze week
Rustige en droge week

ALMERE - Nadat we een zonder meer natte januarimaand beleefden die op sommige stekken zelfs bijzonder neerslagrijk was, tapt de huidige sprokkelmaand uit bijna het tegenovergestelde vaatje.
Het is en blijft voorlopig zo goed als droog in Almere en bovendien wordt het zachter zonder dat het echt lente wordt. We zien in de pluim een echte zaagtandbeweging als we naar de temperaturen kijken voor de komende dagen. Zo’n zaagtand in de pluim is altijd een goed teken,want grotere verschillen tussen dag - en nachttemperatuur betekent dat er in het algemeen sprake is van helder weer met de zon er doorgaans flink bij.
Hogedrukgebieden bepalen tot en met het weekend ons weerbeeld in positieve zin. Doordat de stroming meer zuid wordt gaat met name overdag de temperatuur op zoek naar de dubbele cijfers en wie weet kan het een keer 10 of 11 graden worden in het komende weekend.
Wellicht krijgt een aantal mensen dan al snel de lente in de bol, maar de kans is vrij groot dat we later in de maand rekening moeten houden met weer een flinke terugval van temperatuur en de laatste sneeuw is waarschijnlijk ook nog niet gevallen. Maar voorlopig is het dus even gerieflijker buiten.
In de nachten kan het dus toch nog koud worden met zelfs kans op wat nachtvorst even buiten de bebouwde kom. Er komen dus flinke verschillen tussen dag en nacht qua temperatuur.
De wind houdt zich behoorlijk koest en komt richting het einde van de week iets overtuigender uit de zuidhoek, maar is niet meer dan winkracht 4.
Het Amerikaanse weermodel laat met name volgende week een hogedrukgebied boven Scandinavië ontstaan. Mocht dat doorgang vinden, draait de wind naar het oosten en wordt het veel minder zacht.
Echt koud zal het echter niet worden want stroomopwaarts is niet heel veel winterkou voorhanden.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min 2,, max 6.., wind .var. .3, neerslag .20% en zon .35%
Donderdag min. .0, max. .5, wind z.o. 3-4., neerslag .25% en zon .25%
Vrijdag min. .1, max. .9, wind .z. 4, neerslag .20% en zon 65%
Zaterdag min..4, max. .9, wind z. 4, neerslag 25% en zon 65%
Zondag min..2, max. 9, wind z.. 4, neerslag 25% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 09 februari 2015 - 11:50

Gerelateerd

Delen