Het weer DEZE WEEK
Sterk wisselvallig tot in eerste maartweek

ALMERE – Deze week alweer negenentwintig jaar geleden, om precies te zijn op 26 februari 1986, werd de Elfstedentocht gereden. Nog nooit werd de tocht der tochten zo laat in het winterseizoen gehouden.
Het weer bleef ook begin maart nog flink koud destijds zodat het gebeuren zelfs in de eerste maartweek nog gehouden had kunnen worden. Het waren hele andere tijden waarin het nog echt langdurig winters kon zijn in Nederland. Tegenwoordig is een koudegolf van maximaal twee weken toch echt het hoogst haalbare in dit bijna altijd anti-winterse land. Soms komt het helemaal niet eens tot winterweer.
Toch presteerde de bijna voorbije sprokkel het nog om met meer vorstdagen aan te komen dan het gemiddelde in een februarimaand. Ook was de maand aan de zonnige kant in Almere.
Voorlopig is van een ronduit zonnig plaatje amper sprake, want tot in de eerste week van maart zal het sterk wisselvallig weer blijven met periodiek regen van betekenis. De temperaturen daarbij zijn bepaald niet interessant. Door de bank genomen blijven die flink te hoog voor deze tijd van het jaar.
Overdag worden soms de dubbele cijfers aangetikt op het thermodisplay, terwijl het in de kleine uurtjes nipt tot wat nachtvorst kan komen een enkele keer.
De woensdag en de vrijdag zijn de betere dagen en ook op zaterdag blijft het waarschijnlijk nog droog het eerste dagdeel. Donderdag en zondag zijn de meer regenachtige dagen uit de lijst.
De wind waait vanzelfsprekend uit de bekende hoek: zo tussen zuid en west veelal.
Pas richting 7-8 maart zou zich een verandering kunnen voordoen met meer hoge druk aan zet.
Er is een kans dat die hoge druk zich uitbreidt naar het Noorden van Europa. Dan wordt het schraal weer maar wel veelal droog. De zon komt dan ook weer meer om de hoek kijken.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 2, max. 7, wind zw. 4, neerslag 35% en zon 30%
Donderdag min. 1, max. 8, wind z. 4, neerslag 90% en zon 20%
Vrijdag min. 4, max. 8, wind wnw. 4, neerslag 30% en zon 85%
Zaterdag min. 2, max. 9, wind zw. 4, neerslag 50% en zon 65%
Zondag min. 6, max. 10, wind zw. 4-5, neerslag 80% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 23 februari 2015 - 12:38

Gerelateerd

Delen