Het weer DEZE WEEK
Komend weekend schraal weer met oostenwind

ALMERE - Het eerste fraaie lenteachtige weekend is een feit. Afgelopen zondag werd het afgerond zelfs 19 graden op sommige plaatsen in het zuiden en zuidoosten van ons land.
Almere kwam tot nipt 15 graden in menig achtertuin. Deze royale temperaturen zijn er voorlopig niet meer bij, zonder dat het trouwens slecht weer wordt de komende pakweg tien dagen.
Het weerbeeld staat tot na het volgende weekend in het teken van een solide hogedrukgebied dat zich steeds meer ontpopt boven Scandinavië. Om dat ferme hoog heen waait de wind met de wijzers van de klok mee. Die oostenwind voert richting en tijdens het weekend geleidelijk minder zachte lucht mee.
De middagtemperatuur die de komende dagen nog rond of iets boven de 10 graden uitkomt, blijft vanaf vrijdag steken op slechts 7-8 graden. In combinatie met een niet al te sterke oostenwind zal het daardoor wat schraal aanvoelen. Het aandeel zonneschijn is tot na weekend nog groot, maar vervolgens komen er wat meer wolkenvelden mee in de stroming. Al met al is dit typisch maartweer.
Eigenlijk is het nu al mogelijk om globaal een prognose te geven tot pakweg 20 maart. Waarschijnlijk blijven de hogedrukgebieden voor het grootste gedeelte aan zet en valt er weinig neerslag tot het moment waarop de lente officieel begint. Een overgang naar sterk wisselvallig weer lijkt niet aan zet.
Wel zouden we nog een laatste uitval van een portie poolkou kunnen verwachten ergens in de komende drie weken. Ook zo’n weerfenomeen behoort tot de klassieke voorjaarsgrillen.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl. De maandprognose van maart staat nu op de Weerprimeurlijn.
Woensdag min. 1, max. 10, wind no. 3, neerslag 5% en zon 90%
Donderdag min. 1, max. 11, wind zo. 2-3, neerslag 10% en zon 90%
Vrijdag min. 2, max. 11, wind ozo. 3, neerslag 15% en zon 80%
Zaterdag min. 1, max. 8, wind no. 3-4, neerslag 10% en zon 70%
Zondag min. 2, max. 7-8, wind no. 3, neerslag 10% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 09 maart 2015 - 11:17

Gerelateerd

Delen