Het weer DEZE WEEK
Overgang naar kil maartweer vanaf vrijdag

ALMERE - De afgelopen dagen was het prima gesteld met de middagtemperatuur die zelfs weer eens tot rond 15 graden opliep in Almere. Dit werd veroorzaakt door een wind die van oost naar zuid ruimde onder invloed van een wegtrekkend hogedrukgebied boven het noordoosten van Europa.
Ook op woensdag en donderdag blijft het nog prima maartweer met weliswaar wat minder zon op ’t pleit. Tevens levert de dagtemperatuur iets in, maar het wordt nog veel frisser in het aankomende weekend.
Dan raken we weer voor een paar dagen in een noordelijke tot noordoostelijke stroming en daarmee wordt aanzienlijk koudere lucht uit het hoge noorden meegenomen. Vooral de nachten naar zondag en maandag kunnen flinke nachtvorst geven, vooral in het buitengebied van de stad.
Ook overdag is het met een graad of 6-7 weer even gevoelig inleveren qua temperatuurregime.
Zonsverduistering

Komende vrijdagochtend 20 maart is de zonsverduistering te zien, waarbij zo’n tachtig procent van de zon tijdelijk onzichtbaar is. We moeten voor een soortgelijke verduistering meer dan honderd jaar wachten, dus het zou mooi zijn als we er wat van zouden kunnen zien. Weertechnisch gezien ben ik niet optimistisch want de kans op wolken en zelfs wat regen is zeer realistisch. Uitgerekend op het moment dat het schouwspel aanvangt, trekt zo goed als zeker meer bewolking binnen. Op dit moment hoop ik uiteraard dat m’n prognose volkomen onjuist is en het deels zonnig blijft. En beetje bewolking is niet storend, maar een geheel of zwaar bewolkt zwerk zou betekenen dat we niets gaan zien.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 4, max. 11, wind n. 3-4, neerslag 10% en zon 90%
Donderdag min. 4, max. 12, wind nno. 3-4, neerslag 10% en zon 60%
Vrijdag min. 3, max. 9, wind nnw. 3-4, neerslag 50% en zon 25%
Zaterdag min. 5, max. 8, wind nno. 4, neerslag 60% en zon 35%
Zondag min. 0, max. 6, wind no. 4, neerslag 10% en zon 90%
Artikel geplaatst op: 16 maart 2015 - 12:19

Gerelateerd

Delen