Het weer DEZE WEEK
Tot begin april kil en periodiek wisselvallig

ALMERE – Na een wat tegenvallende zaterdag volgde een voortreffelijke zondag met veel zon op het pleit. We hadden een uitmuntend horizontaal zicht tot wel bijna 65 kilometer en de wind hield zich tamelijk koest in de middagperiode. In de felle zon op een beschutte stek was het dan ook heel goed toeven.
Dit soort dagen zijn er amper meer bij de komende periode. Regen en daarmee samenhangend uiteraard bewolking zijn en worden ook nog weersbepalend namelijk. Vooral op woensdag en rond zaterdag kan het even goed doorregenen in Almere. Er valt dan tot zo’n 10 millimeter water.
Het bekende Azorenhoog speelt weer op en krijgt een ferme uitloper naar Frankrijk, terwijl aan de noordkant van dit systeem depressieperikelen vrij spel krijgen op het traject IJsland-Noorwegen.
Wij zitten er precies tussenin en krijgen regelmatig te maken met regenstoringen of enkele buien.
Het typische maartweerbeeld gaan we dus meemaken. Tussendoor zijn er ook felle opklaringen en sommige dagdelen verlopen niet eens zo belabberd. De temperaturen komen meestal uit op 7 tot 10 graden in de middag. In een enkele nacht kan het nog afkoelen tot in de buurt van het vriespunt.
In de geschetste situatie komt waarschijnlijk nauwelijks of geen verandering tot in de eerste week van april. Die twee mooie en bijna warme dagen die we al meemaakten onlangs kunnen we dus niet beschouwen als een introductie van een mooi en vroeg voorjaar. Het voorjaar zou zelfs als laat kunnen worden betiteld als we de balans over een week of drie zouden opmaken. Warm en stabiel weer is dus voorlopig niet in zicht. Maart is overigens zelden een uitgesproken maand als het om prachtig lenteweer gaat. In april en mei is daar doorgaans meer kans op.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 5, max. 7, wind n. 4, neerslag 90% en zon 20%
Donderdag min. 4, max. 9, wind nw. 3-4, neerslag 30% en zon 45%
Vrijdag min. 4, max. 10, wind w.4, neerslag 35% en zon 50%
Zaterdag min. 4, max. 11, wind zw. 3-4. neerslag 65% en zon 40%
Zondag min. 5, max. 12, wind zw. 4, neerslag 35% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 23 maart 2015 - 12:23

Gerelateerd

Delen