Het weer DEZE WEEK
Tamelijk kil en veelal droog tijdens Pasen

ALMERE - De onstuimigheid neemt beduidend af de komende dagen en we werken toe naar een overwegend kalm weerbeeld tijdens de paasdagen.
Afgelopen zondagmiddag haalde de wind bij Almere al uit tot zo’n kleine 100 kilometer per uur in het vrije veld en dinsdag werd dat nog even dunnetjes overgedaan. De actiefste raddraaiers met veel regen en onnodig veel wind zijn nu toch wel gepasseerd en we komen in duidelijk rustiger vaarwater.
Op de woensdag en vooral donderdag is er nog wel een buienkans vanwege meer kou in de bovenlucht. Een enkele bui kan vergezeld gaan van stofhagel en we moeten niet raar opkijken als we wat natte sneeuwvlokken zien dwarrelen. Zo’n situatie is overigens geheel normaal voor begin april.
Op de vrijdag passeert voorlopig een laatste storing die tijdelijk wat gestage regen kan geven.
Daarna ruimt de stroming naar noordelijke richtingen en wordt er weer wat koudere lucht aangevoerd.
Vooral de nachttemperaturen komen dan in de buurt van het vriespunt uit, terwijl het overdag niet bepaald warm wordt met slechts 8 of 9 graden. Dit zijn ook de paastemperaturen in de middag.
Het aandeel zon lijkt wat toe te nemen in de loop van het weekend, maar echt overtuigend zonnig zal het niet worden met Pasen. Al met al belooft het redelijk weer te worden.
Daarna zou het belangrijk zachter kunnen worden als we de visie van het Amerikaanse weermodel in ogenschouw nemen. De wind hoeft maar even uit de zuidhoek te komen en je zit zo op 17-18 graden.
De kans op zo’n zuidenwind neemt toe in de periode tussen 8 en 12 april, dus wellicht pakken we weer een paar fraaie lentedagen mee.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 4, max. 8, wind wnw. 5, neerslag 35% en zon 70%
Donderdag min. 5, max. 8, wind wnw. 5, neerslag 65% en zon 70%
Vrijdag min. 3, max. 8, wind wzw. 4, neerslag 75% en zon 30%
Zaterdag min. 3, max. 8-9, wind n. 3-4, neerslag 30% en zon 65%
Zondag min. 1, max. 8-9, wind n. 3, neerslag 25% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 30 maart 2015 - 12:20

Gerelateerd

Delen