Het weer DEZE WEEK
Tot het weekend droog en zelfs even warm

ALMERE – Inmiddels is april 2015 hard op weg om een droge maand te worden. Almere heeft nog maar 10-15 millimeter aprilwater gehad de afgelopen weken, maar echt bijzonder is dit niet voor de grasmaand.
Door het flink zonnige en droge karakter van de maand is de bovenste laag van de grond alweer erg stoffig geworden. De door landbouwmachines bewerkte kleigronden op de polders stoven soms behoorlijk de afgelopen dagen. Een mals meiregentje eind april zal de grond beslist goed doen.
Vanaf komende vrijdag komt er evenwel een (voorlopig) eind aan de hardnekkige droogte in onze contreien. Het weerbeeld wordt heel anders en regenmomenten zullen er regelmatig zijn.
We gaan overschakelen op een groeizaam weerbeeld met periodiek regen of enkele buien. Een trog op de oceaan trekt geleidelijk het Europese vasteland op en de droge noordooster gaat plaatsmaken voor een meer zuidwestelijk regime.
Vooral vanaf vrijdagmiddag kan het regelmatig tot neerslag komen in een zuidwestelijke stroming.
Ook in het weekend blijft het nogal wisselvallig met middagtemperaturen die uit zullen komen tussen de 12 en 15 graden. Veel zon behoeven we overigens niet te verwachten na aanstaande vrijdag. Juist die vrijdag kan het op de valreep nog even warm worden met (bijna) 20 graden op ’t pleit.
Voor een opkomende depressie uit komt dan met een zuidenwind nog een vleug warmte mee.
De rest van de aprilmaand zal ook wisselvallig verlopen en of het op Koningsdag aardig weer is, is op dit moment nog niet exact aan te geven. Wel is het al zo goed als duidelijk dat het tamelijk onbestendige weer ook de eerste meiweek nog stand zal houden.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 5, max. 13, wind n. 3, neerslag 10% en zon 70%
Donderdag min. 5, max. 15, wind no. 3, neerslag 10% en zon 85%
Vrijdag min. 5, max. 20, wind var. 3, neerslag 20% en zon 75%
Zaterdag min. 11, max. 17, wind zzw. 4, neerslag 65% en zon 35%
Zondag min.11, max. 15, wind zw. 3-4, neerslag 50% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 20 april 2015 - 13:24

Gerelateerd

Delen