Het weer DEZE WEEK
Vooral later op donderdag flinke regenkans

ALMERE – Na het voorlopig warmste deel van de week, afgelopen maandag, komt de temperatuur voorlopig niet meer boven de riante 20 graden uit. Als we pech hebben gebeurt dat misschien pas weer eind mei.
Woensdag is het prima weer met vrij veel zon en een aangename temperatuur. Hemelvaartsdag heeft de naam bijna altijd een regenachtige dag te zijn en inderdaad doet dit ook anno 2015 weer opgeld. Een kleine storing komt langszij en geeft vooral later op donderdag regen.
Met een klein beetje geluk trekt het meest massieve regengebied net ten zuiden van ons langs.
Dan valt het met de regenhoeveelheid wellicht nog mee en krijgt Zuid-Nederland de volle laag.
Na waarschijnlijk nog wat na-gedruppel op vrijdagochtend, volgt wel een weersverbetering.
Het weekeinde belooft niet regenachtig te verlopen en het zal dan zo goed als droog blijven. Het is dan heel normaal meiweer met flinke zonnige momenten die door wolkenvelden worden afgewisseld. De dagtemperatuur komt uit op ongeveer 15 graden; helemaal volgens het boekje.
We komen in het grensgebied te liggen van enerzijds lagedrukgebieden die hun activiteiten meestal op veilige afstand van Nederland ontplooien en voortdurend uitlopers van het Azorenhoog die via Frankrijk en Engeland opkomen. Zo nu en dan kunnen oceaanfronten onze regionen schampen.
Dat geeft voor de volgende week de bekende lichte wisselvalligheid met kans op wat regen zo nu en dan.
Al met al wordt duidelijk dat ook deze maand mei weer geen topmaand zal worden. In de periode 1989 tot pakweg 2008 gebeurde het nog wel eens dat mei grandioos verliep en het flink zomerde.
Kennelijk zijn de verstoringen tegenwoordig dusdanig aanwezig dat veel meer dan een week mooi weer een zeldzaamheid is. Dit gold eveneens voor de voorbije zomers die nu niet bepaald excelleerden.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 9, max. 15, wind w. 3-4, neerslag 20% en zon 90%
Donderdag min. 5, max. 16, wind o. 3, neerslag 75% en zon 50%
Vrijdag min. 9. max. 15, wind n. 3-4, neerslag 70% en zon 60%
Zaterdag min. 7, max. 15, wind w. 3-4, neerslag 20% en zon 60%
Zondag min. 7, max. 14, wind w. 3-4, neerslag 20% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 11 mei 2015 - 12:11

Gerelateerd

Delen