Het weer DEZE WEEK
Brengt juni ons wat mooier weer?

ALMERE - Ondanks een paar mooie en warme dagen tussendoor tijdens de afgelopen aprilmaand en mei is het gemiddeld nog steeds iets aan de koude kant gebleven. Dat lag voornamelijk aan de dikwijls nog ‘nachtvorstelijke’ nachten. Vlak boven het veld was het regelmatig iets onder het vriespunt de afgelopen weken.
Momenteel zitten we ook nog met een onderkoelde noordwest-aanvoer van over het kille zeewater. Een hardnekkig hogedrukgebied dat bivakkeert boven de onderkoelde wateren nabij Ierland geeft voortdurend die instroom van kille lucht. Overdag komt de temperatuur uit rond een graad of 15. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af en neerslag valt er nauwelijks of niet. Eigenlijk is het best bruikbaar weer in Almere voor bijvoorbeeld diverse buitenactiviteiten.
Een omkeerpunt zal zich gaan voordoen tussen pakweg 28 en 30 mei. Dit is een periode met een grotere kans op neerslag. De depressieactiviteit breidt zich weer wat uit over het Noodzeegebied.
Eind vorige week gaf het belangrijkste Europese weermodel nog aan dat we vanaf eind mei een belangrijke temperatuurstijging zouden krijgen in de Benelux richting de 20 tot 25 graden. De Amerikaanse variant mikte toen op een duidelijk wisselvalliger en aanhoudend koel scenario. De vraag is wat het sturende Azorenhoog gaat doen de komende week. Breidt dat zich uit tot over onze omgeving en koerst dat later door richting het noordoosten van Europa met fraai droog, zonnig en warmer weer tot gevolg? Of krijgen toch die depressies die uitzakken richting het Noordzeegebied meer vat op ons weerbeeld? De al genoemde ‘kritieke’ periode 28-30 mei moet de doorslag geven.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl
Artikel geplaatst op: 27 mei 2015 - 07:00

Gerelateerd

Delen