Het weer DEZE WEEK
Richting weekend hoogzomers warm

ALMERE – Eindelijk komt een einde aan een te koele, en de laatste dagen ook nog tamelijk wisselvallige fase. Vanaf nu wordt het weer snel beter en op vrijdag en waarschijnlijk ook zaterdag nog zitten we landelijk met hoogzomerse – tot hier en daar tropische – temperaturen.
Uiteraard ligt de koelere oceaanlucht alweer op de loer en die gaat ook instromen in het aanstaande weekend (zonder dat het slecht wordt).
De woensdag geeft in eerste instantie nog tamelijk veel wind uit een westelijke richting. Dat is de nasleep van de depressie die op dinsdag voornamelijk langszij trok en nog wat regen achterliet.
Aansluitend kruipt een hogedrukgebied via Frankrijk richting onze omgeving en op donderdag ligt dat min of meer boven onze hoofden en geeft een sterke weersverbetering in Almere.
Donderdagmiddag belooft het flink zonnig te zijn en komt het kwik al op de aangename 21 graden uit.
Vrijdag zou wel eens de beste en warmste dag van de week kunnen worden. Bij veel zon en een matige oostenwind kan het dan voluit zomers worden met maxima tussen de 25 en 28 graden.
We zien dan wel de onstabiliteit van de lucht toenemen, maar tot actieve onweersbuien komt het dan waarschijnlijk nog niet. Wellicht gebeurt dat naar zaterdag of op de dag zelve. Er is een kans dat zaterdag vooral in Oost-Nederland de warmste (tropen)dag wordt. In Almere is de koelere lucht dan alweer toegestroomd waarschijnlijk. Is dat daadwerkelijk zo blijft de temperatuur steken bij een graad of 18-20, maar als het allemaal toch wat trager gaat zouden we nog tot rond of boven de 25 graden kunnen uitkomen.
Volgende week levert overwegend goed weer op: het zal veelal droog zijn. Wel is het koeler dan.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 13, max. 17, wind zw. 4-5, neerslag 20% en zon 85%
Donderdag min. 10, max. 21, wind var. 3, neerslag 10% en zon 95%
Vrijdag min. 12, max. 27, wind ozo. 3-4, neerslag 30% en zon 90%
Zaterdag min. 13, max. 20/25, wind w.3-4, neerslag 20% en zon 90%
Zondag min. 11, max. 21, wind w. 3-4, neerslag 10% en zon 95%
Artikel geplaatst op: 01 juni 2015 - 12:29

Gerelateerd

Delen