Het weer DEZE WEEK
Opnieuw hoge temperaturen richting weekend

ALMERE – Na de toptemperaturen van afgelopen vrijdag met landelijk tot zelfs 34 graden, deden we een stap terug. Inmiddels zijn we weer aan de fase opwarming begonnen en opnieuw zijn zomerse maxima haalbaar aan het einde van deze week. Landelijk zou de 30 graden zelfs weer mogelijk kunnen zijn.
Het temperatuursverloop de afgelopen week was trouwens bizar en dat kwam voornamelijk door de droge bodems in een flink deel van Nederland. Zowel de nachtelijke uitstraling als de dagelijkse instraling worden goed meegenomen op diverse plaatsen vanwege de bijna uitgedroogde grond.
Medio vorige week vroor het nog in de regio Twente vlak boven het veld en nog geen twee dagen later was het er 33 graden. In de nacht naar maandag werd gewoon weer -4 graden opgetekend.
Vorst in juni blijft dus gewoon mogelijk regionaal in van origine stilstaande polaire luchtmassa’s.
Woensdag en donderdag beloven twee fraaie en zelfs zonovergoten dagen te worden. Bij de gratie van een mooi hogedrukgebied (dat een uitloper mogelijk maakt tot boven de Noordzee) waait de wind uit het noordoosten. Het is bijvoorbeeld prima zeilweer en ook voor veel andere buitenactiviteiten is het weer goed.
Rond vrijdag zien we bij het verder oplopen van de temperaturen tegelijkertijd de verstoring vanuit het zuiden toenemen. De kans op enkele buien mogelijk met onweer neemt dan ook toe. Of Almere de volle laag onweersregen krijgt is op dit moment nog niet te zeggen. Wellicht valt het nog mee. In de loop van het weekend stabiliseert de atmosfeer weer wat en is het best aangenaam bij 18-19 graden.
De junizomer tot nu toe doet het heel aardig en een echte weersverslechtering zit er niet in voorlopig.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 9, max. 21, wind no. 3-4, neerslag 0% en zon 100%
Donderdag min. 11, max. 23, wind no. 3-4, neerslag 0% en zon 100%
Vrijdag min. 15, max. 27-28, wind var. 3, neerslag 60% en zon 70%
Zaterdag min. 17, max. 19, wind zzw. 3, neerslag 75% en zon 60%
Zondag min.13, max. 18, wind nnw. 3-4, neerslag 40% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 08 juni 2015 - 13:32

Gerelateerd

Delen