Het weer DEZE WEEK
Regenkans wordt iets groter

ALMERE – De hardnekkige droogte duurt voort en als we het huidige neerslagtekort afzetten tegen de reeks met droogste jaren van de afgelopen honderd jaar, zitten we bijvoorbeeld al bijna op schema met 1976.
Het jaar 1976 (met een topzomer en het jaar dat Almere compleet werd ‘opgeleverd’) was het droogste jaar uit de nabije weerhistorie. De kans is groot dat we de droogte uit ’76 niet gaan evenaren.
Boeren snakken naar water voor hun akkers. De droogte wordt straks wel wat verlicht. De atmosfeer wordt iets meer doorstroomd de komende dagen. Het honkvaste hogedrukgebied van de afgelopen tijd trekt zich iets meer terug op de oceaan en dat biedt ruimte voor lagedrukactiviteiten boven Zuid-Scandinavië. Deze breiden zich wat uit in zuidwestelijke richting en geven bewolking.
Later op woensdag richting donderdag kan ons een regenstoring bereiken met een paar millimeter water. Ook in ‘t weekend is er nog weer een regenkans. Het gaat steeds niet om grote hoeveelheden.
Met telkens aanlandige windstromen wordt het niet warm. Op woensdag kan het nog iets boven de 20 graden worden, maar in het weekend ligt de middagtemperatuur rond de 17-18 graden.
Wolken en regen bepalen niet alleen het Almeerse weerbeeld, want tussendoor is er altijd nog ruimte voor felle opklaringen. De soms felle junizon zal dan ook zeker regelmatig van de partij zijn.
Op middellange termijn verandert er niet bijster veel aan het huidige weerbeeld. Aanwijzingen dat er een hittegolf aanstaande is zijn er niet. Ook zit een echte weersomslag naar onbestendig zomerweer er niet in. Tot nu toe beleven we een hele aardige voorzomer en voorlopig blijft dat dus ook zo.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 10, max. 20, wind w. 3, neerslag 5% en zon 85%
Donderdag min. 14, max. 17, wind w. 3-4, neerslag 65% en zon 60%
Vrijdag min. 10, max. 19, wind w. 3-4, neerslag 25% en zon 70%
Zaterdag min. 13, max. 19, wind w. 4, neerslag 65% en zon 60%
Zondag min.12, max. 18, wind nw. 3-4, neerslag 35% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 15 juni 2015 - 12:31

Gerelateerd

Delen