Het weer DEZE WEEK
Kans op zeer warme luchtinlaat richting juli

ALMERE - Het Europese continent warmt zeer sterk op vanaf eind juni als bijzonder hete lucht vanuit de Sahara aanstalten maakt om zich uit te breiden richting Zuid-Spanje en later naar Frankrijk. En gedeelte van deze zinderende warmte zou rond de maandwisseling of begin juli ook richting de Lage Landen kunnen uitvloeien.
We spreken dan van een zogenaamde 'Spaanse pluim': een hitteopstoot van lucht die temperaturen toelaat van boven de 40 graden tot in de regio Bordeaux. Mocht dit scenario uit gaan komen zou het ook bij ons zeer warm kunnen worden met maxima tot rond 35 graden in de stad.
Voorlopig hebben we nog de naweeën van depressieperikelen in de vorm van soms enkele buien.
In het tijdpad woensdag tot en met zondag zitten we op de rand van een uitloper van een hogedrukgebied enerzijds. Aan de andere kant probeert een depressie ten westen van ons invloed uit te oefenen op ons weerbeeld door regelmatig enkele regen/buienstoringen op ons af te vuren.
We kunnen het weerbeeld tot en met zondag daarom ook samenvatten met licht wisselvallig.
Droog blijft het gedurende het grootste deel van de dagen, maar zo nu en dan glipt er dus een regenstoring (of buiengebied) tussendoor. De dagtemperaturen blijven prima, steeds rond 20 graden.
Eigenlijk is het gewoon Hollands zomerweer, tenminste tot en met het aanstaande weekend.
De droogte duurt nog voort ondanks de regenperioden die we hebben gehad en nog even krijgen. Het regentekort beloopt nu de 150 millimeter in Zuidelijk-Flevoland. In Noord-Holland is dat meer. Mocht het opgevoerde hittescenario doorgang gaan vinden begin juli, dan loopt het neerslagtekort op.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 11, max. 20, wind w. 3-4, neerslag 30% en zon 65%
Donderdag min. 13, max. 22, wind zw. 3, neerslag 30% en zon 80%
Vrijdag min. 12, max. 21, wind w. 3-4, neerslag 65% en zon 70%
Zaterdag min.14, max. 20, wind w. 3, neerslag 65% en zon 70%
Zondag min. 13, max. 22, wind wzw. 3-4, neerslag 55% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 22 juni 2015 - 12:59

Gerelateerd

Delen