Het weer DEZE WEEK
Gematigde westcirculatie geeft redelijk zomerweer

ALMERE - De hittegolf met bijna recordmaxima tot 38,2 graden in Zuid-Limburg en een alltime record in Duitsland (40,3 graden) is voorbij. Voor veel Almeerders is het normale Hollandse zomerweer (dat we ook de komende pakweg tien dagen nog zullen meemaken) prima en vooral bruikbaar.
Inmiddels is de warmte ook zo goed als overal de huizen uit en is het weer aangenamer slapen. Tot en met donderdag is het zelfs tamelijk koel met een stevige westenwind zo nu en dan en 17-18 graden. Daarna bouwt zich weer een hogedrukgebied op boven onze omgeving en stabiliseert het. Woensdag en donderdag eerst nog vallen er enkele soms pittige buien vanaf de Noordzee. Op vrijdag en zaterdag is het prima weer met opnieuw veel zon en op zaterdag wordt het zomers. In Almere kan het dan rond 25 graden worden. Vervolgens koelt het op zondag weer af naar 22 graden.
Bovendien is er dan weer een bui mogelijk in Zuidwest-Flevoland. De lichte wisselvalligheid blijft. Dit patroon met de voortdurende afwisseling tussen relatief koele en weer warmere momenten doet sterk denken aan een gewone Nederlandse zomer. Dat beeld houden we dan ook vast voorlopig.
Steeds weet een uitloper van het Azorenhoog de depressiebemoeienissen buitengaats te houden.
Aan de hardnekkige droogteperikelen komt er met zo’n circulatie nog geen einde. Het neerslagtekort neemt alleen nog maar toe de komende tien dagen. Die paar buien verlichten de droogte nog niet.
Van een echte weersomslag is geen sprake tot half juli, maar een terugkeer van de hitte lijkt ook nogal onwaarschijnlijk. De zomer van 2015 houdt min of meer stand en voor de meesten is dat goed nieuws.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min.15, max. 18, wind zw. 4-5, neerslag 85% en zon 45%
Donderdag min. 14, max. 18, wind nw. 4, neerslag 30% en zon 85%
Vrijdag min. 14, max. 21, wind zw. 4, neerslag 10% en zon 90%
Zaterdag min. 13, max. 25, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 85%
Zondag min. 14, max. 22, wind wzw. 3-4, neerslag 30% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 06 juli 2015 - 12:37

Gerelateerd

Delen