Het weer DEZE WEEK
Typisch hondsdagenweer

ALMERE – Het blijft voorlopig uitgesproken hondsdagenweer in Almere. De periode van de hondsdagen begint rond 19 juli en duurt tot 18 augustus. Al eens eerder legde ik uit dat dit tijdvak doorgaans gekenmerkt wordt door warm en vaak ook onstabiel weer. Ook dit seizoen is dat weer het geval.
Na de regen van dinsdag knapt het woensdag weer mooi op en kan het alweer bijna zomers warm worden in de stad. Er is veel zon en er staat niet veel wind en dat maakt het extra aangenaam buiten.
Op donderdag en wellicht ook vrijdag stijgt de temperatuur nog verder door en kan hoogzomerse waarden bereiken tussen de 27 en 30 graden. Mocht de noordenwind iets opsteken die dagen, dan halen we de 29 of 30 graden niet. Rond vrijdag, maar vooral op zaterdag neemt de buienkans toe.
We komen dan terecht in de overgangszone tussen de bloedhete lucht richting Duitsland en Polen met maxima tot bijna 40 graden en de veel koelere lucht ten westen van ons. Dit strijdtoneel tussen die twee luchtsoorten gaat doorgaans niet zonder slag of stoot. Ook is een bui met onweer mogelijk.
Waarschijnlijk knapt het op zondag alweer wat op waarna de volgende week prima zomerweer blijft geven met prima temperaturen en nog steeds een geringe regenkans.
Het grote massieve hittegebied boven grote delen van Europa blijft nog in stand de komende week en de wind hoeft maar even naar richtingen tussen oost en zuid te draaien of we zitten ook in Almere zo weer in de hoogzomerse tot tropische warmte.
Inmiddels geraken we in de warmste fase van de zomer gemiddeld gezien en ook statistisch bekeken is het zelden of nooit koud begin augustus.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 12, max. 24, wind z. 3-4, neerslag 10% en zon 85%
Donderdag min. 15, max. 28, wind var. 3, neerslag 10% en zon 90%
Vrijdag min. 14, max. 26, wind nno. 3-4, neerslag 25% en zon 85%
Zaterdag min. 16, max. 23, wind no. 3, neerslag 75% en zon 70%
Zondag min. 14, max. 23, wind n. 3, neerslag 55% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 03 augustus 2015 - 12:46

Gerelateerd

Delen