Het weer deze week
Een aantal fraaie zomerdagen aan zet

ALMERE - We staan aan het begin van een periode met ronduit zomers augustusweer waarbij de temperatuur kan oplopen tot meer dan 25 graden tegen het weekend.
Aan de zondvloedachtige regens (die vooral het oosten van Nederland teisterden) is een eind gekomen. Regionaal is tot zo’n 100 millimeter water opgevangen binnen koud twee etmalen tijd..In Almere viel het met de regenhoeveelheden nog mee, maar het weer deed bijna herfstachtig aan.
De flinke porties met regen werden veroorzaakt door nota bene een zich opbouwend hoog boven Scandinavië en vlak ten zuiden van dit hogedrukgebied werden enkele storingen zowat uitgeperst. Toch wint het hogedrukgebied nu snel terrein en de gunstige invloedssfeer breidt zich snel uit. In de periode woensdag tot en met zondag komt de temperatuur veelal op een zomers niveau uit. De 25 graden is zeker haalbare en mocht de (zuid)oosten wind iets toenemen richting het weekend zijn maxima tot 27-28 graden te realiseren. Het weerbeeld kenmerkt zich door droog en zonnig weer en er staat een meest matige wind uit richtingen tussen oost en zuid.
Prima weer dus voor de diverse zomeractiviteiten nog en ook de avonden verlopen veelal mooi. Pas in het weekend lijkt er een toenemende kans op enkele buien, maar mogelijk valt dit mee.
Dus de zomer van 2015 die eigenlijk steeds grossiert in mooi weer, heeft ook regelmatig kuren, maar de slechtweermomenten zijn gelukkig niet zo langdurig en herstel volgt dan ook vrij rap. Tot begin september houdt dit doorgaans prima - en soms licht wisselvallige weerplaatje aan. Zicht op een hittegolf of een zeer warme periode is er voorlopig niet, maar die kan nog wel komen.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 12, max. 22, wind zw. 3, neerslag 30% en zon 70%
Donderdag min. 13, max. 25, wind zo. 3, neerslag 10% en zon 90%
Vrijdag min. 14, max. 26, wind zo. 3, neerslag 20% en zon 85%
Zaterdag min. 15, max. 25, wind zzo. 3, neerslag 35% en zon 80%
Zondag min. 15, max. 23, wind zzw. 3-4, neerslag 45% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2015 - 12:20

Gerelateerd

Delen