Het weer deze week
Wisselvallige augustusweek

ALMERE - De rest van deze augustusweek verloopt wisselvallig en onder invloed van het relatief warme IJsselmeerwater kunnen de buien nog een extra impuls krijgen in onze contreien.
Als we de laatste tien augustusmaanden bekijken valt direct op dat een lange stabiele fase in die maanden bijna onhaalbare kaart was. Steeds stak de onvermijdelijke onstabiliteit weer de kop op.
Ook anno 2015 is de maand augustus dus kennelijk niet in staat om met een langdurige fase met mooi weer te komen. De laatste grandioze achtste maand beleefden we in het jaar 1997.
Na de dinsdagse buien is het op de woensdag tijdelijk wat droger in Almere. Op donderdag met name komt een volgende regenstoring door en ook op vrijdag zal het niet droog verlopen. De zaterdag kan weer wat beter zijn en de zondag zou zelfs verrassend kunnen worden als vlak voor een nieuwe depressie uit zeer warme lucht in onze richting komt. Misschien kan het kwik dan prompt doorschieten naar hoogzomerse tot zelfs tropische waarden van rond de 30 graden met ook de zon er goed bij.
Het punt is dat Nederland voortdurend in het grensgebied blijft bivakkeren tussen de ronduit zeer warme lucht boven het Europese continent en de veel koelere lucht ten westen van ons. Dit maakt een neerslag - dan wel temperatuurverwachting uiterst lastig. Op de langere termijn is het weersverloop iets duidelijker en neemt de kans op een wat langere vrij droge periode toe waarbij de temperatuur op een lager plan uitkomt. In de middag wordt het zo rond de 20 graden in Almere.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 16, max. 24, wind zzw. 3, neerslag 60% en zon 40%
Donderdag min. 17, max. 20, wind z. 3, neerslag 90% en zon 25%
Vrijdag min. 17, max. 21, wind zw. 3, neerslag 80% en zon 30%
Zaterdag min. 13, max. 23, wind zw. 3, neerslag 30% en zon 60%
Zondag min. 15, max. 22/30, wind var. 3-4, neerslag 65% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 24 augustus 2015 - 12:38

Gerelateerd

Delen