Het weer DEZE WEEK
Mooi Septemberweer

ALMERE - De grote regenhoeveelheden die de droogte in het overgrote deel van Nederland hebben opgelost, zijn voorlopig niet meer aan de orde. Pas zaterdag later of zondag zou er weer wat regen kunnen vallen.
En sterk hogedrukgebied kiest domicilie boven het noordoosten van Europa de komende dagen. De luchtdruk zal daar oplopen tot ongeveer 1035 millibar en dit stevige hoog voorkomt dat lagedrukgebieden via het zuidwesten van Europa invloed kunnen uitoefenen richting Benelux. Tot en met zaterdag houden we het mooie weer in huis met tot het weekend ook nog veel zon.Met een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost wordt droge continentale lucht meegenomen.
De middagtemperatuur komt dan ook boven de 20 graden uit met op vrijdag/zaterdag 22/23 graden. Landelijk zou er zelfs nipt 25 graden kunnen inzitten op zaterdag bij een aantrekkende zuidooster. Vanaf zaterdag en op zondag komt een vlak lagedrukgebied alweer aan bij Zuid-Engeland. Dit laag doet de regen/buienkans wel toenemen en op de zondag houden we het nauwelijks of niet droog. Enkele buien kunnen Almere dan bereiken en de temperatuur kan ook wat lager uitkomend dan.
Waarschijnlijk is er dan geen sprake van een definitieve depressiedoorbraak met minimaal tien dagen veel regen en wind. Er is een kans dat het weer medio volgende week weer herstelt in Nederland.
De weerkundige zomer van 2015, de mojo-zomer (mooie jojozomer) die van juni tot en met augustus duurde, is in Almere ruim een halve graad warmer dan normaal geweest. De zon scheen meer dan de norm en uiteindelijk was de zomer iets te nat ondanks de doordurende droogte tot en met half juli. Dit soort prima zomers zouden gemakkelijk ook de komende jaren frequent kunnen blijven voorkomen.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 10, max. 20, wind no. 3-4, neerslag 5% en zon 85%
Donderdag min. 10, max. 21, wind o. 3-4, neerslag 5% en zon 90%
Vrijdag min. 10, max. 22, wind o. 3-4, neerslag 5% en zon 90%
Zaterdag min. 11, max. 20, wind ozo. 4, neerslag 35% en zon 70%
Zondag min.13, max. 19, wind zo. 3-4, neerslag 75% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 07 september 2015 - 12:38

Gerelateerd

Delen