Het weer DEZE WEEK
Regelmatig wisselvallig en koel

ALMERE - Ook september lukt het maar niet om er minimaal een dag mooi nazomerweer uit te persen. Juist deze maand stond vroeger wel bekend om z’n prachtige nazomerfases waarbij het soms wel bijna tien dagen voortreffelijk weer was met veel zon, weinig wind en ideale dagtemperaturen.
Vooral op woensdag is het regen wat de klok slaat en daarin komt de rest van de week amper verandering. Depressies blijven namelijk rondtollen in de buurt van Nederland en omstreken.
Richting het weekend nemen de regen-/buienkansen weliswaar af, maar vanwege onder meer het nog warme IJsselmeerwater kunnen er nog steeds enkele buien vallen in en rondom Almere.
De middagtemperatuur komt uit rond 18 graden en daarmee is het niet direct aangenaam.
De zon maakt niet veel uren doordat de zuidwestelijke georiënteerde stroming veel vocht meeneemt.
Zo nu en dan zijn er uiteraard wat betere weermomenten aan te geven tussen de regen- en buienperikelen door. Dan schijnt de zon een paar uur en kan het nipt 20 graden worden in de tuin.
Met name op donderdag staat er tamelijk veel wind die alleen goed bruikbaar is voor de zeilers.
Vanaf pakweg 24 september neigt de invloed van een hogedrukgebied groter te zullen worden. De atmosfeer lijkt te stabiliseren en de droge perioden worden daardoor lange van duur. Zicht op een zeer warme periode (ook niet onmogelijk, zoals in 2006) is er nog niet de eerste twee weken.
Deze maand lijkt als een heel normale september de boeken in te zullen gaan.
De eerste (extreme) winterprognoses uit Engeland zijn alweer verschenen en zoals bijna ieder jaar is er weer een prognose bij die uitgaat van de strengste winter in tenminste een halve eeuw.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 11, max. 18, wind zzw. 3-4, neerslag 90% en zon 20%
Donderdag min. 15, max. 17, wind zw. 4-5, neerslag 70% en zon 30%
Vrijdag min. 12, max. 18, wind zw. 3-4, neerslag 50% en zon 50%
Zaterdag min. 12, max. 17, wind zw. 3-4, neerslag 60% en zon 40%
Zondag min. 11, max. 17, wind wzw. 4, neerslag 35% en zon 50%
Artikel geplaatst op: 14 september 2015 - 12:00

Gerelateerd

Delen