Het weer DEZE WEEK
Waarschijnlijk mooi en vrij warm weekend

ALMERE - Tot begin volgende week blijven hogedrukgebieden ons weerbeeld nog in gunstige zin bepalen. Het weekend zou wel eens warm kunnen worden.
Begin deze week steeg de luchtdruk in Almere tot rond 1040 millibar en lag het accent van het hoog benoorden Nederland. Voorlopig blijft die luchtdruk ook nog hoog ten noorden van ons en daardoor blijft de wind in de droge (noord)oosthoek voorlopig zitten. Wolkenvelden worden nog steeds afgewisseld met royale zonnige momenten en de temperaturen daarbij zijn ongeveer normaal.
Tijdens de nachten kan het afkoelen tot enkele graden boven nul. Overdag komen de maxima uit op rond 15 graden op de meer bewolkte momenten tot bijna 19 met meer zon.
We zien het accent van het hogedrukgebied in het weekend meer richting Oost-Europa uitkomen.
Dat is een gunstige ontwikkeling want met een meer zuidoostelijke stroming kan dan zelfs even vrij warme lucht instromen die de middagtemperatuur verder opstuwt. Mocht de zon goed gaan meewerken op de zaterdag en zondag kan de temperatuur boven de 20 graden uitkomen.
Zeer regelmatig geeft de start van oktober mooi en vaak ook warm weer. In de kalenderklimatologie is dit dan ook een wederkerig verschijnsel. Goed voorbeeld was 2011 met ook in Almere 25 graden.
De kans op beduidend minder bestendig weer is groot begin volgende week wanneer we geleidelijk oceaandepressies via Engeland zien uitdijen richting het Noordzeegebied. Ook de temperatuur komt vanzelfsprekend uit op een minder aangenaam peil.
Of dit een definitieve doorbraak naar onvervalst herfstweer zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk.
Meer weerinfo eventueel via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 7, max. 17, wind no. 3, neerslag 10% en zon 85%
Donderdag min. 7, max. 17, wind no. 3, neerslag 10% en zon 85%
Vrijdag min. 9, max. 15, wind no. 3, neerslag 10% en zon 50%
Zaterdag min. 9, max. 20, wind ozo. 3, neerslag 10% en zon 85%
Zondag min. 9, max. 20, wind zo. 3, neerslag 10% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 28 september 2015 - 12:53

Gerelateerd

Delen